Mi bajunk lehet ebből?
Sziasztok.
Elmentünk hárman a tescóba ma 00:00-kor.. Vettünk egy kis rágcsálni valót, meg inni valót.. Aztán az egyik "barátom" kissé zűrös alak, és észre vett a chipses soron egy kibontott chipset.. Belenyúlt és evett belőle (pár darabot) aztán egy kis marékkal zsebre tett.. Mentünk tovább, oda értünk az édességes sorhoz, és ott EGY darab gumicukrot zsebre rakott.. Mentünk a kasszához fizetni, aztán mikor elhagytuk a kasszát már a biztonságiak vártak minket, és mentünk valami helyiségbe ahol kipakoltatták a zsebeinket. Nálam, és a másik barátomnál semmit nem találtak, csak a 3.-nál a gumicukrot, és pár szem chipset amit zsebre tett. Aztán hívták a rendőröket, fél 1 fele bevittek minket.. Előállítottak mindhármunkat, hajnali 4 óráig zárva tartottak minket, szülőket értesítették és az ő jelenlétükben kihallgattak minket egyesével, aztán haza engedtek minket.. 2 hónap múlva lesz a bíróság, mire számíthatunk?
Én 16 éves vagyok(láttam az esetet), aki lopott ő is 16 éves, és a harmadik pedig 24 éves (nem lopott, csak részben látta.)
Nekem és a 24 éves barátomnak, tiszta az előéletünk, soha nem volt még ellenünk eljárás, semmi balhénk nem volt eddig. Viszont aki lopott, ellen már volt pár eljárás..
Nos arra lennék kíváncsi, hogy ezért mire számíthatunk, a bíróság mit fog ítélni? Nagy büntetésre nem kell számítani igaz? Soha nem voltam még ilyen helyzetben, és nem is szeretnék lenni.
Bocsi ha hosszúra sikeredett, köszönöm a válaszokat.:)
"A lecsukást az én is kizárom. "
Én minden mást is kizárnék, mert kettőtöknek pont annyi köze van az ügyhöz, mint nekem. Láttátok, ennyi. Lopás tekintetében magánszemélynek nincs feljelentési kötelezettsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!