Ha valaki "megles" közszeméremsértő embereket, akkor a "bámészkodó" személy elkövet valamilyen bűncselekményt?
Abszolút nem értek hozzá, de senki sem sajátíthatja ki az erdő egy részét sem magának a párjával, hogy jönne hozzá? Arra sétálok az erdőben, amerre akarok. Ha ott van a kéjenc pár, az ő bajuk. Én énekelhetem közben a boci-boci tarkát, állhatok kézen, cigánykerekezhetek, tapsolhatok ott tőlük fél méterre, ki tiltja meg nekem, hogy az erdőben ezt csináljam?
Szerintem a közszeméremsértő követi el a bűnt. A másik ember szerintem oda néz az utcán, erdőben, ahova akar. De mondom, nem értek hozzá, de így lenne logikus. Nehogy már az utcán ne nézhessek oda, ahova akarok! Ennyivel a lengén öltözött 17 éves lányt sem nézhetem meg, amikor szinte kilátszik neki, és 18 év alatti?
2:42. § [A személyiségi jogok általános védelme]
(1) Mindenkinek joga van ahhoz, hogy törvény és mások jogainak korlátai között személyiségét szabadon érvényesíthesse, és hogy abban őt senki ne gátolja.
Szerintem igen, mert itt visszjára fordul a törvény, mivel a kukkolás szerintem közerkölcsbe ütköző magatartás.
Közerkölcs megsértése: Aki a közterületen vagy nyilvános helyen a közerkölcsbe ütköző magatartást
tanúsít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!