Tenyleg elfogatoparancsot adnak ki az ellen, aki nem fizeti a diakhitelt rendesen?
Parom testvere karacsonykor meselte, hogy egy eve nem fizeti a diakhitelt es szerzodest bontottak vele. Jelenleg kulfoldon dolgozik, de fel attol, hogy korozest adnak ki ellene. Ez lehetseges?
1millio forintos tartozasrol van szo, amit korulbelul a jelenlegi fizetesevel 3-4 ev alatt tud osszegyujteni.
Lehet olyan szituacio, hogy mar a repteren letartoztatjak? Sok mindent hallott(unk) errol, de senki sem tudja biztosan. Az ex-baratom szerint egymillio folotti tartozasra es nem fizetesre mar korozest adnak ki.
koszonom a valaszokat.
Koszonom az eddigi valaszokat. Szoval lehetseges, hogy ha belep az orszagba, akkor letartoztatjak mert korozik. Egyebkent nem "bujkalni" akar odakint, felelossegteljes ember, igy a dorgalasokat kerem tartsa meg mindenki. Nem azt kerdeztem, hogy hogy lehet elkerulni a fizetest, csak nem szeretnek kellemetlen szituaciot amiatt, hogy nem tud a mellenyzsebebol elohuzni egy millat csak ugy hamarjaban. Vissza fogja/fogjuk adni ami jar, csak aggodom miatta. Egy letartoztatas megalazo, elkiser egy eletre, es szerintem bunos es bunos kozott is kulonbseg van.
koszonom szepen a valaszokat, legalabb tudjuk, hogy szamithatunk a legrosszabra. A behajtas-inkasszo stb nem zavar (ha letiltjak a fizu egy reszet stb.) csak nem szeretnek rokonlatogatast vmi bortonben evekig csak mert vki nem olyan talpraesett, hogy egybol fizessen es munkat talaljon stb. :(
"Szoval lehetseges, hogy ha belep az orszagba, akkor letartoztatjak mert korozik."
NEEEEEM! Ezt magyaráztuk! Nem fogják lecsukni azért, mert tartozik. A legrosszabb esetben behajtják rajta. Nem az ókorban élünk, nincs adósok börtöne.
Kedves Roland,
Koszonom a valaszaid, segitettek, de ha visszaolvasod, valaki kommentelte, hogy ha vki nem veszi at a NAV levelet azt lehet, hogy koroztetik. Erre ertettem, hogy lehet a legrosszabbra keszulni.
Valaszaitokbol ugy vettem ki, hogy ez evekig is elhuzodhat, igy nem is aggodunk, mert legkesobb 3 even belul, egy osszegben kifizetjuk a kamatokkal egyutt. Szerintem egymillios hitelnel lehet szamolni legalabb ketmillio forintnyi kamattal-ugyintezesi-buntetesi dijjal stb. egyutt, nem?
Koszonom a valaszaid, segitettek, de ha visszaolvasod, valaki kommentelte, hogy ha vki nem veszi at a NAV levelet azt lehet, hogy koroztetik. Erre ertettem, hogy lehet a legrosszabbra keszulni.
Lakhely-megállapítási eljárást indítanak ellene, ami gyakorlatilag körözés, csak a letartóztatás helyett feltartóztatják, amíg nem mondja meg hol lakik.
Előző badarságokat beszél, nem válik adótartozássá... Aki nem ért a joghoz, az kérem, ne szóljon a témához, mert csak félrevezeti a kérdezőt. Egyébként adótartozás esetén is közigazgatási végrehajtás indulna a legrosszabb esetben a kérdező ellen. De nem adótartozás, mert polgári jogi jogviszony keletkezik a hitelügylet megkötésekor. A kölcsön vissza nem fizetéséért a Ptk. 201. § (1) bekezdését szeged meg elsősorban (stb.).
"Koszonom a valaszaid, segitettek, de ha visszaolvasod, valaki kommentelte, hogy ha vki nem veszi at a NAV levelet azt lehet, hogy koroztetik. Erre ertettem, hogy lehet a legrosszabbra keszulni.
Valaszaitokbol ugy vettem ki, hogy ez evekig is elhuzodhat, igy nem is aggodunk, mert legkesobb 3 even belul, egy osszegben kifizetjuk a kamatokkal egyutt. Szerintem egymillios hitelnel lehet szamolni legalabb ketmillio forintnyi kamattal-ugyintezesi-buntetesi dijjal stb. egyutt, nem?"
Hát évekig azért nem, mert ha már van minimum 4-5 hónapja, hogy nem fizeti a haverod, akkor max 2 év, ha az EU FMH-nak ellentmond, ha nem, akkor lesz az 1 év is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!