Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tenyleg elfogatoparancsot...

Tenyleg elfogatoparancsot adnak ki az ellen, aki nem fizeti a diakhitelt rendesen?

Figyelt kérdés

Parom testvere karacsonykor meselte, hogy egy eve nem fizeti a diakhitelt es szerzodest bontottak vele. Jelenleg kulfoldon dolgozik, de fel attol, hogy korozest adnak ki ellene. Ez lehetseges?

1millio forintos tartozasrol van szo, amit korulbelul a jelenlegi fizetesevel 3-4 ev alatt tud osszegyujteni.

Lehet olyan szituacio, hogy mar a repteren letartoztatjak? Sok mindent hallott(unk) errol, de senki sem tudja biztosan. Az ex-baratom szerint egymillio folotti tartozasra es nem fizetesre mar korozest adnak ki.

koszonom a valaszokat.

#Duakhitel
2014. jan. 5. 11:05
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Koszonom az eddigi valaszokat. Szoval lehetseges, hogy ha belep az orszagba, akkor letartoztatjak mert korozik. Egyebkent nem "bujkalni" akar odakint, felelossegteljes ember, igy a dorgalasokat kerem tartsa meg mindenki. Nem azt kerdeztem, hogy hogy lehet elkerulni a fizetest, csak nem szeretnek kellemetlen szituaciot amiatt, hogy nem tud a mellenyzsebebol elohuzni egy millat csak ugy hamarjaban. Vissza fogja/fogjuk adni ami jar, csak aggodom miatta. Egy letartoztatas megalazo, elkiser egy eletre, es szerintem bunos es bunos kozott is kulonbseg van.

koszonom szepen a valaszokat, legalabb tudjuk, hogy szamithatunk a legrosszabra. A behajtas-inkasszo stb nem zavar (ha letiltjak a fizu egy reszet stb.) csak nem szeretnek rokonlatogatast vmi bortonben evekig csak mert vki nem olyan talpraesett, hogy egybol fizessen es munkat talaljon stb. :(

2014. jan. 5. 17:25
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
pff-.-
2014. jan. 5. 18:23
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szoval lehetseges, hogy ha belep az orszagba, akkor letartoztatjak mert korozik."

NEEEEEM! Ezt magyaráztuk! Nem fogják lecsukni azért, mert tartozik. A legrosszabb esetben behajtják rajta. Nem az ókorban élünk, nincs adósok börtöne.

2014. jan. 5. 19:54
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Már csak azért se, mert az adósok letartóztatása ellentétes annak az érdekeivel, akinek tartoznak. Ugyanis dutyiban senki sem fogja megszedni magát :D
2014. jan. 5. 20:41
 15/19 anonim ***** válasza:
"Koszonom az eddigi valaszokat. Szoval lehetseges, hogy ha belep az orszagba, akkor letartoztatjak mert korozik." Azt hiszem teljesen világosan leírtam, hogy mi lehet a következménye legrosszabb esetben, de ahogy látom, rajtad nem lehet segíteni...
2014. jan. 5. 23:30
 16/19 A kérdező kommentje:

Kedves Roland,

Koszonom a valaszaid, segitettek, de ha visszaolvasod, valaki kommentelte, hogy ha vki nem veszi at a NAV levelet azt lehet, hogy koroztetik. Erre ertettem, hogy lehet a legrosszabbra keszulni.

Valaszaitokbol ugy vettem ki, hogy ez evekig is elhuzodhat, igy nem is aggodunk, mert legkesobb 3 even belul, egy osszegben kifizetjuk a kamatokkal egyutt. Szerintem egymillios hitelnel lehet szamolni legalabb ketmillio forintnyi kamattal-ugyintezesi-buntetesi dijjal stb. egyutt, nem?

2014. jan. 7. 00:21
 17/19 anonim ***** válasza:

Koszonom a valaszaid, segitettek, de ha visszaolvasod, valaki kommentelte, hogy ha vki nem veszi at a NAV levelet azt lehet, hogy koroztetik. Erre ertettem, hogy lehet a legrosszabbra keszulni.

Lakhely-megállapítási eljárást indítanak ellene, ami gyakorlatilag körözés, csak a letartóztatás helyett feltartóztatják, amíg nem mondja meg hol lakik.

2014. jan. 7. 06:17
 18/19 anonim ***** válasza:
mert a diákhitelből adótartozás lesz, ha nem fizetik
2014. jan. 7. 06:18
 19/19 anonim ***** válasza:

Előző badarságokat beszél, nem válik adótartozássá... Aki nem ért a joghoz, az kérem, ne szóljon a témához, mert csak félrevezeti a kérdezőt. Egyébként adótartozás esetén is közigazgatási végrehajtás indulna a legrosszabb esetben a kérdező ellen. De nem adótartozás, mert polgári jogi jogviszony keletkezik a hitelügylet megkötésekor. A kölcsön vissza nem fizetéséért a Ptk. 201. § (1) bekezdését szeged meg elsősorban (stb.).

"Koszonom a valaszaid, segitettek, de ha visszaolvasod, valaki kommentelte, hogy ha vki nem veszi at a NAV levelet azt lehet, hogy koroztetik. Erre ertettem, hogy lehet a legrosszabbra keszulni.

Valaszaitokbol ugy vettem ki, hogy ez evekig is elhuzodhat, igy nem is aggodunk, mert legkesobb 3 even belul, egy osszegben kifizetjuk a kamatokkal egyutt. Szerintem egymillios hitelnel lehet szamolni legalabb ketmillio forintnyi kamattal-ugyintezesi-buntetesi dijjal stb. egyutt, nem?"

Hát évekig azért nem, mert ha már van minimum 4-5 hónapja, hogy nem fizeti a haverod, akkor max 2 év, ha az EU FMH-nak ellentmond, ha nem, akkor lesz az 1 év is.

2014. jan. 7. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!