Régóta nem fizettem a saját társadalom Biztosításomat mióta végeztem az iskolákkal, így most a NAV (régi nevén APEH) nem viccelek: 2005-ig visszamenően követeli rajtam az elmaradást. Behajthatják az ingóságaimon vajon jogosan?
Alkalmi munkavállalóként dolgoztam eddig, de nagyrészt munkanélküli voltam. Tehát gyakorlatilag 0 jövedelemmel rendelkezem, még otthon élek. Stb most elkezdeném fizetni magamnak, szülői segítséggel. Volt-e már valakinél olyan hogy, visszamenőleg követelték rajta, és ha nem fizetett akkor végre is hajtották, behajtották ingóságain, család ingatlanján, bankszámlájáról. A tartozást? Konkrét példákra gondolok nem fenyegetésekre. Kérem csak olyanok válaszoljanak akik nem valami fizetett NAV érdekeltségű propagandisták.
És egy két ide vonatkozó jogszabály:
-A Magyar Köztársaság Alkotmánya - amelyet nem helyeztek hatályon kívül, tehát jelenleg is joghatályos - tartalmazza, hogy mindenkinek a JÖVEDELMI VISZONYAI ARÁNYÁBAN kell hozzájárulni a közterhekhez.
Ami azt jelenti, hogy akinek nincs jövedelme, azt nem lehet közteher megfizetésére kötelezni.
Ebből az is következik, hogy aki a jövedelemnélküli személyt közteher megfizetésére akarja kötelezni, az a Btk. előírása szerinti HIVATALI VISSZAÉLÉS bűncselekmény törvényi tényállást meríti ki.
-Az uniós emberjogi normákkal 34,cikkely ellentétes a jövedelem nélküliek kiforgatása a vagyonukból, főleg ha nemfizetés miatt börtönnel, elzárással fenyegetnek ha nem tudják behajtani rajtad munkanélküliként
Amíg tanulsz, addig biztosított vagy, bár nem értem hogy 2005-2013 közt egyszer se jutott eszedbe, hogy valami járulékot nem kéne-e fizetned.. Nem gondoltál esetleg nyugdíjra se.. Na mindegy.
Amúgy igen, kötelezhetnek a fizetésre, de amennyire tudom,lehet kérni méltányosságból részletfizetést.
Az én gyermekem évek óta külföldön tanul,dolgozik.Most őt is megtalálta a NAV,de nagyon érdekesen.
Egyetlen levelet, felszólítást sem küldtek. Mivel neki nem találtak vagyonát, az én bankszámlára tettek inkasszót,mivel a gyerekem meghatalmazott volt a bankban.
Láthatod, minden módszerrel behajtják a kintlevőségüket.
AKkor gondolom az 1997. évi LXXX törvény teljesen tárgytalan? Ilyen hülyeséget kb fél éve terjesztettek facebookon, mint amit te írtál, de minimális utánajárással fellelhető, hogy maga a megfogalmazás változott az alkotmányban, de a társadalombiztosításról szóló törvény NEM MÓDOSULT....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!