Barátom tartózkodási helyeként lakásom címe szerepel mai napig is. Egy hónapja elhagyta az országot, nem is akar visszajönni, de nem jelentkezett ki a lakcímemről. Jönnek hivatalos ajánlott levelek a nevére, kijelenthetem őt a lakcímemről?
Köszönöm szépen a válaszokat! :-)
Utolsó válaszadónak: huuuhhh, az tényleg durva lehetett, körözött személy. Egyébként az exbarátomnak vannak ki nem fizetett tartozásai (büntetések). Ezért aggasztanak az ajánlott hivatalos levelek, hogy az én lakcímemre jönnek, de az exbarátom nevére.
Igen, az nekem is tuti, hogy NEM veszem át a leveleit, elvégre meghatalmazásom sincs....
Nem számítok szerintem közeli hozzátartozójának, mert nem voltunk bejegyzett élettársak, pláne házastársak sem. HIVATALOSAN NEM VAGYOK neki senkije.
Most jut eszembe: amikor még Magyarországon volt, a postás hozott nekem egy ajánlott csomagot, de nem adta oda az exbarátomnak, aki otthon volt, nekem kellett bemennem a csomagomért a postára.
Ki tudod jelenteni, menj be a körzetközponti okmányirodába vagy jegyzőhöz, ahol ezt el tudod intézni.
A másik dolog: A leveleivel kapcsolatosan az egy dolog, hogy NE VEDD ÁT, a másik dolog viszont, hogy JELEZD A POSTÁN, a címzett ISMERETLEN HELYRE költözött. Mert nem mindegy, hogy "nem kereste" vagy "ismeretlen helyre költözött" jelzéssel megy vissza a hivatalos irat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!