Ilyenkor mi a teendő, mi a lehetőségem? (továbbiak lent)
Történt az eset 2013.12.03-án, hogy reggel 5óra előtt elgázoltam egy gyalogost, elsőbbsége volt... A jobb lábára mentem rá a jobb kerekemmel(!!!), a lába megsérült, azt mondta ne hívjak mentőt, meg rendőrt se, nem akar ügyet az egészből. Bevittük a sürgősségire, ellátták (összevarrták a lábát), de a kórházban hazudott, hogy ne legyen ügy az egészből, majd hazavittem. Ő azt mondta jövök neki a cipője árával meg a fájdalomcsillapító pálinkájával. A cipőjét még aznap kifizettem (mondta, hogy még azt sem fogadná el...), majd két nappal később elmentem hozzá elvittem neki a pálinkát, megkérdeztem miújság... (teljesen rendesnek tűnt)
Ma kaptam tőle egy levelet:
Kedves xy(én)!
Azért kereslek mert se Te se pedig a szüleid nem kerestetek azon ügyben , hogy mi legyen az általad okozott baleset költségeivel.
Röviden vázolnám az én elképzelésemet amely szerintem és ügyvédem által is nagyon baráti ajánlat. Mivel ezen a munkahelyen , ahol dolgozok ez az elsö hónapom nem mentem táppénzre, szabadságot írtak hét munkanapomra, melyet megkaptam volna év végén készpénzben ez napi 5000 Ft, vagyis 35 000 Ft. Járok kötözésre a megyei korházba, most már csak kétnaponta, oda-vissza út 1200 ft. Eddig 6-szor voltam de még a varratot nem vették ki, ergo még mennem kell . Ezen kivül van egy használhatatlan csizma és egy szakadt kabát. Ez kb. 15000 Ft és nem pláza áron számolok. Nem vagyok piti, úgyhogy a napokig tartó fájdalomról nem regélek.Én egy nagyon gálánsi 60 000 Ft-ot számoltam és ezt is elég szüken szerintünk. Természetesen a 3000 ft-ot levonhatod belöle amit adtál. Ezenkivül mérlegeld azt is , hogy a balesetben Te voltál a hibás mert a járda meghosszabított szakaszában gázoltál el, és még mentöt sem hivtál, pedig az minden balesetnél kötelező. Ha döntésre jutottál kérlek írj.
üdvözlettel...
Szerintetek ilyenkor mit tehetek? nincsen jegyzőkönyv, 9 napja történt az eset, nincs saját keresetem (tanuló vagyok). Számomra úgy tűnt rendezve van az ügy, mivel elmondta a "követeléseit", melyeknek eleget tettem szerintem. Azon kívül, hogy kész röhej az egész érdekelne valaki hozzáértő válasza.
Várom a válaszokat!
kb minden követelése jogos,
-ha bíróságra viszi az ügyet,minden bizonnyal meg is ítélik neki ezeket az összegeket,
" és miből fizetném ki? "
-ha a bíróság megítéli,akkor átadják végrehajtásba,és majd a végrehajtó beszedi tőled,nem baj neki ,ha évekig fizeted is,de levon mindent a pl ,keresetedből,
A kórházban mit hazudott, hogy mi történt ?
Ha esetleg olyat mondott, hogy Te nem tehetsz a dologról és erről van tanú vagy írásos maradvány is, akkor ugyebár Tőled nem is követelhet semmit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!