Legális ez a svájci bicska Magyarországon?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Svájci bicskát, de ha jól tudom Magyarországon csak 8cm-s lehet max a kés, ennek meg mindennel együtt úgy tudom hosszabb
erről lenne szó (ha nem hozza be akkor írjátok be googlebe hogy Victorinox Hiker)
szóval lényeg: legálisan hordhatom ezt a kést magamnál az utcán? ha nem akk nem értem minek csinál a Victorinox ekkora késeket, mikor nyugaton se lehet az embernél nagyobb..
előre is köszönöm a válaszokat!
Közterületen nem lehet nálad, csak elcsomagolva. Elvileg. Gyakorlatilag egy ilyenért senki nem fog szívatni szerintem.
Azért gyárt ekkora késeket a cég, mert egyrészt nem mindenhol van a 8 centis limit, másrészt nem véletlenül "hiker" a neve. Nem városba szánták.
Nekem is van ilyen és pont nyolc centi, szóval lehet nálad :)
A bíróságon meg azért veszik el, mert semmilyen szúró-, vagóeszközt nem lehet bevinni, akár legális, akár nem. Ha illegális lenne, akkor nem küldték volna vissza és valószínű szabálysértési eljárást is kezdeményeztek volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!