Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Végrendelet alapján kiköltözte...

Végrendelet alapján kiköltöztethetnek?

Figyelt kérdés
Végrendeletben a testvéremnek állapították meg a családi házat, de én oda vagyok bejelentve. Milyen jogaim vannak?
2013. dec. 5. 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ervenyes vegrendelet eseten semmilyenek, maximum ha megtamadod a vegrendeletet, ehhez viszont felkeszult ugyved kell.

Kerheted a testveredtol, hogy biztositson szamodra lakhatast, ezt vagy teljesiti, vagy sem. Kotelezni nem lehet arra, hogy neked ingyen adja.

2013. dec. 5. 15:22
 2/3 A kérdező kommentje:

Ha jól értelmezem, akkor ha a testvérem nem engedi, hogy ott éljek (külön házrészem van jelenleg, természetesen a rezsim fizetem) akkor muszáj kiköltöznöm?

Mennyi az esély arra, hogy a végrendelet megtámadása sikeres? Úgy, hogy a szülők mindent a testvéremre hagytak, rám semmit.. (nem is tudtam a végrendeletről, amit valószínűleg nem beszámítható állapotban írt alá édesanyám)

2013. dec. 5. 15:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha anyukád nem volt beszámítható, és ezt igazolni tudod, akkor van esélyed megtámadni. Ügyvéddel beszélj.

Mindemellett (hacsak a végrendeletben nem tagadtak ki érvényesen) jogosult vagy köteles részre, ami a rendes örökség fele, jelen esetben a ház negyede. Úgy meg azért már nem lesz olyan egyszerű kitenni.

A hagyatéki tárgyaláson jelezd igényed a köteles részre.

2013. dec. 6. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!