Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a főnököm kijelentette,...

Ha a főnököm kijelentette, hogy ha nem növesztem meg a hajam, akkor kirúg és erről hangfelvételem van azzal érek valamit?

Figyelt kérdés
Kopaszra nyírom (tehát van hajam), és a szerződésbe nincs semmi ilyesmiről szó.

2013. dec. 3. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Nem lehet diszkriminálni valakit a vallása, nemi identitása, nemzetisége szerint, meg még egy kettő dolog szerint. De ez nem esik ezekbe a kategóriákba, a - munkaadó szerint - kulturálatlan megjelenésért szerintem jogosan elküldhet. Persze ha ez csak egy kifogás, az más, de ha jól értem, akkor tényleg ez a baja veled.
2013. dec. 3. 20:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Magáncég?

Akkor kirúghat érte.

Persze nem ezzel az indokkal, hanem kitalál majd valamit.

De lehet, hogy a valós indok a hajad.

2013. dec. 3. 20:35
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

"ha nem növesztem meg a hajam, akkor kirúg"

vs

"Kopaszra nyírom (tehát van hajam)"

Most mi van???

2013. dec. 3. 20:44
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Verjél le neki két fülest, rögtön nem lesz ekkora arca.
2013. dec. 3. 20:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Mos milyen a hajad kérdező? Egyáltalán fiú vagy vagy lány?
2013. dec. 3. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Nem hiszem, hogy elérnél vele valamit...

Szerintem úgy értette a kérdező, hogy nem azért kopasz mert kihullott a haja, hanem mert lenyírta...és ha akarná, meg tudná növeszteni.

2013. dec. 3. 21:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha cég imázsába ez nem fér bele, akkor találni fog idnokot. Adni fog egy olyan munkát, amit nem tudsz elvégezni, aztán kirúg.
2013. dec. 3. 21:01
 8/9 A kérdező kommentje:
fiú vagyok kopasz! De nem azért mert kihullott a hajam hanem mert így vágom.
2013. dec. 3. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Simán jogellenes.

Felmondani alapból a munkával kapcsolatos magatartásod vagy képességed miatt mondhatna fel, vagy rosszabb esetben azonnali hatályú felmondás esetében ha súlyosan megszegsz valamit, vagy minősíthetetlen magatartást tanúsítasz.

Az a baj, hogy úgyis kijátssza a kiskaput, vagy aláírat egy "közös megegyezést".

Ha mégis megtörténne, jogellenesen mondana fel.

- köteles a személyhez fűződő jogaidat tiszteletben tartani

- lehetséges korlátozni, DE erről tájékoztatnia kell

- a bibi ott van, hogy a korlátozásnak a munkaviszony rendeltetésével összefüggő oknak kell lennie.

Tehát ha ez utóbbit bizonyítod, hogy nem így van, Te nyertél, ha a munkáltató bizonyítja, hogy jogos, akkor ő nyert.

2013. dec. 4. 05:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!