Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha kiragasztok hirdetéseket...

Ha kiragasztok hirdetéseket nyelvtanításról, akkor abból lehet valami gondom?

Figyelt kérdés
Úgy értem, az ilyesmi nem engedélyköteles? Nem járhat rám az önkormányzat? Mert azt hallottam, mások se engedéllyel teszik, úgyhogy nem olyan nagy gond, de azért biztos szeretnék lenni benne.
2013. dec. 2. 14:31
 1/9 anonim válasza:
100%
Attól függ, hova ragasztod. Ha pl. a saját lakásodba, vagy a kocsidra, abból önmagában nem lehet bajod. Ha közterületen pl. buszmegállóba, villanyoszlopra, akkor elvileg megbírságolhatnak. Ha szerencséd van, akkor viszont csak leszedik az ezzel megbízott közterület-fenntartók.
2013. dec. 2. 14:36
 2/9 anonim válasza:
100%

Egész pontosan:

Hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés

8. § (1) Aki

a) a hatóság hirdetményét olvashatatlanná teszi vagy leszakítja,

b) hirdetőberendezést, hirdetőtáblát, illetőleg hirdetés céljára szolgáló ábrázolást e célra ki nem jelölt helyen létesít vagy helyez el,

c) a tevékenységére utaló cégtáblát a tevékenység szüneteltetése alatt vagy annak megszűnését követően haladéktalanul nem távolítja el,

ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Azt a dolgot, amelyre nézve az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott szabálysértést elkövették, el lehet kobozni.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, valamint a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szabhat ki.

218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet

2013. dec. 2. 14:40
 3/9 A kérdező kommentje:

Természetesen a saját WC-ajtómra akarom kiragasztani, hova máshova...

Nyilván újat mondok ezzel, de közterületre akarom kiragasztani. Azonban a többi ilyen kiragasztónak van engedélye? Biztos megbírságolnak ezért egy külvárosi részen?

2013. dec. 2. 14:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

nem, de pl. a NAV siman megtalal probavasarlassal, es ha nem adsz szamlat, rosszul jarhatsz.

egyebkent valtoztak par eve a szabalyok, ha valakinek szurja a szemet a hirdetesed, feljelent, es nyilvan meg fognak talalni egy birsag erejeig.

2013. dec. 2. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:

A hirdetési bírságnál nagyságrenddel többet kiró rád a NAV, ha elcsípnek.

Tehát először a vállalkozói engedély, adószám, stb. - utána pedig számla mindenkinek.

Így is tanítani szeretnél?

2013. dec. 2. 23:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Jártam már egy-két magántanárhoz, de még egyik se adott számlát, vagy jelezte, hogy akarna adni.

Tudom, hogy az lenne elméletben a dolgok menete, amit írtok, de ugye ti is jól tudjátok, hogy a valóságban ez nem így szokott működni? Írjátok már meg, hány magántanárt ismertek, aki leszámlázza, leadózza az órákat!

2013. dec. 3. 09:14
 7/9 A kérdező kommentje:

"Így is tanítani szeretnél?"

Senki nem így tanít. Még a középiskolai tanárok, akiknek ez a hivatásuk, se adnak magántanításkor számlát.

2013. dec. 3. 09:15
 8/9 anonim ***** válasza:
De nem is hirdettek nyilvános helyen.
2013. dec. 3. 13:19
 9/9 A kérdező kommentje:
De igen, konkrétan jártam ilyenhez.
2013. dec. 3. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!