Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy napig király lehetnél...

Ha egy napig király lehetnél milyen intézkedéseket, rendeleteket hoznál Magyarországon?

Figyelt kérdés
Jó, lehet, hogy már köztársaság vagyunk!:D
2009. nov. 20. 14:56
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
24%
Ha én király lehetnék egy napig, akkor a Magyar Királyságot Brit fennhatóság alá helyezném(magyarul az Egyesült Királyság 3.-ik országa lenne Nagy Britannia és Észak-Írország mellett) , hogy ezentúl értelmes emberek döntsenek a sorsunkról. Természetesen ennek részeként a rendőrséget a Brit rendőrség alá helyezném, csakúgy mint a hadsereget, a Forintot pedig lecserélném Fontra.
2009. nov. 23. 14:27
 22/38 anonim ***** válasza:
59%

Hát igen, hülye kérdésekre nem lehet értelmes válaszokat adni. Inkább a véres valósággal kéne foglalkozni...

A királyság sem biztos hogy megoldást jelentene, az is attól függ kik építik fel a rendszerét.

Egy napig király lehetnék? Első döntésem az lenne hogy megtiltsam az embereknek hogy hülyeségeket beszéljenek nagy nyilvánosság előtt :-D

jovonk.info

2009. nov. 23. 14:51
 23/38 anonim ***** válasza:
43%

1. minőségellenőrzési hivatalt hoznék létre (egyfajta vám, ami kiszűri a mo.-ra érkező - illetve itt gyártott - felesleges, rossz minőségű termékeket. Gondolok itt a kínai gagyiktől a német nyesedékhúson át a szlovák tejig terjedő huncutságokig).

2. a nyugdíjak helyett az oktatást, kutatást, fejlesztést turbóznám fel. Az érettségi az érett - ségi állapotot jelentené, az egyetem nem elkefélt tömegoktatási rendszerré, hanem kemény elitképzéssé válna. Természetesen visszaállítanám a felvételi rendszert, minden egyetem saját színvonalán oktasson. Ez MINDIG is így volt, ez az egyetemi oktatás lényege, ugyanis.

3. kicsit növelném az iskolában a fegyelmet, de nem azzal, hogy ki hogy öltözik, hanem a felelős és kulturált viselkedést várnám el, nem azt, hogy milyen sapkában legyen a gyerek.

Egyetemi tanulmányok megkezdéséhez 2 év munkaviszony igazolást kérnék meg ( MUSZ létrehozása)

4. bevezetném a médiában a cenzúrát. (lehet lepontozni, de mocskorgábor, és még néhány haverja mehetne vissza a szervízbe dolgozni. Ez van. :-)

5. megnyitnám a keleti piacokat (Oroszország, Türkmenisztán, Irán, arab országok, stb)

6. Szigorú bankfelügyelet, hitelkihelyezések szigorítása.

A takarítónő ne kapjon hitelt 1.5 M forintos plazmatévére.

7. Munkahelyek létesítése, az adott szintnek megfelelően, közmunkaszolgálat létrehozása, szociális kártya kiterjesztése.

8. Adók átalakítása, jövedéki termékek adójának drasztikus emelése, alapélelmiszerek áfájának teljes eltörlése, a többi termék "fogyasztói kosárhoz" igazítása.

Ideális lenne a kétszeri adóztatás megszüntetése (VAGY jövedelemadó, VAGY ÁFA-- na ez már tényleg mese...)

Adórendszer logikussá és egyszerűvé tétele.

9. vállalkozások indítása, üzemeltetése, megszüntetése terén radikális egyszerűsítést, a bürökrácia csökkentése.

nagy hirtelen ennyi... :-)

2009. nov. 23. 15:12
 24/38 anonim ***** válasza:
83%
...és a legfontosabb, a BV átalakítása. Vége lenne a börtönben henyélésnek, nemhogy pénzt kapjanak a börtönök, hanem profitorientált iparegységekké alakítanám őket. Hozzanak hasznot a tisztelt urak, ha már előzőleg nem méltóztattak (OFF ki).
2009. nov. 23. 15:16
 25/38 anonim ***** válasza:
53%
Nem értem egyesek hozzáállást . Senki nem szereti a részegeket de a közös ivászat szórakozás hozzá tartózik az élethez ha nem tetszik 5 után nem kell utcára menni. A sulikban talán meg nagyobb gond hogy valaki 60000 Ft-os cucokban járkál másonak meg ennyit keresnek a szüleik.
2009. nov. 23. 23:15
 26/38 anonim ***** válasza:
42%
rendet tennék az országban
2009. nov. 24. 09:49
 27/38 anonim ***** válasza:
24%
Ha egy napig kiraly lehetnek ...akkor aznap mindeniknek kotelezo felvilagositas lenne a magyar tortenelem elmult 100 eve.
2009. nov. 24. 14:09
 28/38 anonim ***** válasza:
87%

"Vizsgálnám a diákok viselkedését egymáshoz képest és ez alapján sorolnám be őket iskolába (aki tanulni akar, az ne egy iskolába járjon a verekedős gyerekel). "

Szerintem ez nem jó módszer mert akkor csak nőnének a különbségek, ugyanis a verekedős gyerekek semmilyen jó példát nem látnának. Én inkább a nagyobb szigort választanám egyrészt az iskolában, másrészt a családokban. Mivel hiába próbálja fegyelmezni a gyereket a tanár/nő ha otthon rossz példát kap a szülőktől. De ez fordítva is igaz.

2. A környezetvédelmet támogatnám, már amennyire lehet, de ez: "Az ország energiaellátását megújjuló energiaforásra cserélném 100%-ban. " sajnos hazánkban még nem megoldható mivel a vízkészleteink nem az erőművek építésére alkaklmasak, szélenergiát leheten még fejleszteni, de az nem tud fedezni mindent. Napenergia is kisrészben nyújt megoldást Magyarországon. A biomasszáról ne is beszéljünk mert elégé vitatott amúgy is.

Az én ötletem, hogy már az iskolában környezettudatosabb gondolkodásra sarkalnám a gyermekeket sokat vinném őket terepre, hogy szembesüljenek egy-két dologgal. Persze ez sem a tökéletes megoldás sajnos. Valamint a többen említett évi közmunkát én a környezetvédelemmel kapcsolnám össze. pl. szedjenek szemetet vagy húzgálják a parlagfüvet egész nap gazdag- szegény egyaránt.

3. és még egy, hogy mindegy milyen magasra emeled a fizetést, ha az árak is emelkednek ráadásul intezívebben. Inkább elérhetővé kéne tenni, hogy bármennyi is a minimálbér meg lehessen belőle élni és ne csak a számlákat (vagy még azt sem) tudják kifizetni az emberek!

2009. nov. 24. 14:45
 29/38 anonim ***** válasza:
42%

"Szerintem ez nem jó módszer mert akkor csak nőnének a különbségek, ugyanis a verekedős gyerekek semmilyen jó példát nem látnának."

Aki meg tanulna, a kedve is elmegy, ha minden nap verik az osztályában.

2009. nov. 24. 17:59
 30/38 anonim ***** válasza:

Open source fejlesztési modellre helyezném a törvényhozást, és vigyorogva nézném, ahogy jövő karácsonyig 1 könyvben elfér a teljes. Tovább is vigyorognék, mikor évtizedeken után példamutatóvá válik... :)

Lehet nem is hülyeség.

2009. nov. 24. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!