Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a járható útja annak, ha...

Mi a járható útja annak, ha egy demonstrációt akarnék szervezni? A többi lent.

Figyelt kérdés

Már régóta érlelődik bennem a gondolat,hogy valami megmozdulást kellene szervezni,egy országos méretűt,mert mégiscsak gáz az,hogy ebben az országban "mindenki"csak a fotelekből,s a TV-képernyők mögül,s a neten keresztül hőbörög,még ha igaza is van,de lényegében véve csak a fenekünkön ülve sápítozunk az ellen,hogy egyre nehezebb ma Magyarországon tisztességesen,s becsületesen megélni,miközben a bűnözőknek védik az emberi méltóságát,s a személyiségi,és minden egyéb,a társadalom által "rájuk ruházott" jogait.

Egyre nyilvánvalóbb az,hogy ma Magyarországon a fizetések,s a nyugdíjak,s az alapvető ellátások összege,s mindezek vásárlóértéke egyike a legalacsonyabbaknak egész Európában,s talán nem mondok túl nagy hülyeséget,ha azt mondom,hogy egyike lehetünk azon országoknak Európában,ahol a legtöbb adót fizetik,miközben az árak egyre magasabbak,legalábbis az alacsonyabb jövedelműek méltán érezhetik így.

A rezsicsökkentés alapvetően nem hülyeség,s lehet hogy a jelenlegi kormányzat jól is csinálja azt amit ezen a területen csinál,de azt hiszem,hogy a legtöbbünknek ez nem igazán segít,mert ha megnézzük a számláinkat,a rezsicsökkentéssel megtakarított összeg,az olyan mint a mesében a Mátyás Király ajándéka,vagyis megint leginkább azok jártak jól,akiknek havonta több százezer forint a kiadásuk,csak a rezsire,s csak sejthetjük,hogy azok jobbára kik lehetnek.

Szerintem ezek a kilakoltatási moratóriumok is viccek,mert legalábbis énszerintem azokat,akiknek a havi jövedelme nem haladja meg a nettó 180-200-ezer forintot,mentesíteni kellene legalább az adósságaik kamatainak a megfizetése alól,s véglegesíteni kellene azt a kilakoltatási moratóriumot.

2013. nov. 20. 12:55
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Ülj a seggeden és nézd tovább az ATV-t
2013. nov. 20. 13:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! én már ennek is örülök ha olvashatok ilyen írásokat mint a tied, nagy szükség van gondolkodó és tenni akaró demokratikus gondolkodású emberekre, mert csak az ilyen emberek képesek átlátni a kormány önfényező propagandáján és támogatókat (szavazókat)szerezni a demokratikus ellenzék számára. Beszélgess minél több emberrel magyarázd el nekik az elmúlt három év hibáit,hogy megértsék miért kell leváltani ezt a rezsimet. Ne hallgass a károgókra a visszafelé mutogatókra. Sok sikert kíván neked egy Baloldali szavazó.
2013. nov. 20. 16:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja! és az Együtt 2014 re szavazok.szavazzatok ti is rájuk ha Demokratikus Magyarországot szeretnétek.
2013. nov. 20. 16:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Három nappal előre bejelented a rendőrségen, hogy itt és itt, ilyen és ilyen célzattal demonstrációt fogsz tartani. Ők megvizsgálják, hogy a választott helyszín zavarja-e a közlekedést (hétszentség, hogy zavarni fogja, ha nem akarják,hogy demonstrálj), vagy a "népképviseleti" szervek működését (azt csak akkor zavarja, ha jól csinálod :D ). Ha nem tiltják meg, akkor tudomásul vették, és csődítheted a népeket. Ki kell majd jelölnöd adott számú rendezőt (a várható létszám függvényében), akik segítenek az esemény békés jellegének fenntartásában, szólnak a helyszínt biztosító rendőrnek, ha provokátort látnak stb.

2. Meg lehet próbálni azt is, hogy alkalomszerű felhívásokkal ("Ezt nem tűrhetjük tovább! Mindenki a Parlament elé!") eléred, hogy sok-sok ember egymástól függetlenül jelenjen meg egy helyszínen tiltakozni, anélkül, hogy szervezői jellegűnek látszó tevékenységet folytatnál. Ez spontán demonstrációnak számít, amit nem kell előre bejelenteni.

Amíg békés, addig - ha már létrejött - egyik sem oszlatható.

Ezek a törvényi keretek. Ha arra lennél kíváncsi, hogy az apatikus embermasszát hogyan lehet részvételre csábítani, hát azt sajnos én sem tudom; elérni sem könnyű őket, rávenni őket arra, hogy megmozduljanak, az meg végképp a lehetetlennel határos. (Ha tudnám, egyik demót a másik után szervezném.)

Sok kalappal!

2013. nov. 20. 19:36
 5/5 árokpart ***** válasza:
Szerintem akár a Facebook-on is lehetne szervezni. Kedves kérdező! Írd le ott is (facebook-on) ugyanolyan jó érvekkel alátámasztva mind a kérdésben és ügyelj arra, hogy pártpolitikától függetlennek tűnjön a demonstráció mert látod a fideszesek egyből ráugranak. Én bátorítalak és az utolsó hozzászólóval értek egyet.
2013. nov. 21. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!