Ha kiteszek csapdákat a telkemre, illetve egyéb, sérülést okozó módszerekkel védem magam, és kiteszek táblákat arról?
Sztem akkor nem, ha kiteszed a táblát.
Múltkori esetben (fagyállós) azért vonták felelősségre a bácsit, mert nem azzal a szándékkal mérgezte meg a borát, hogy elriassza a C típusú állampolgárokat, hanem azzal a szándékkal, hogy konkrétan ártson nekik, bosszút álljon, önbíráskodjon. Tehát ha ilyen csinálsz, úgy csináld, hogy erre figyelj. Én nem pártolom ezt az igazságtalanságot amit "ítélet" gyanánt hoztak, de sajnos nem mi vagyunk hatalmon, ezért az ő szabályaikon belül tudunk csak játszani.
A táblát több nyelven szükséges kiírni, nemzetközi jelekkel kell kiegészíteni és kell rajta vakok számára tapintható domborműves tájékoztató valamint a süket és nagyothalló rablók tájékoztatására, erős hangjelzést kiadó készülék és erős fényű tábla kivilágítás.
Ha ezek megvannak az engedélyekkel együtt, akkor lehetséges.
Egyébként elgondolkodtat, hogy átlagos fizikumú, kis termetű, egyedül élő fiatal nőként miért nem áll jogomban bármit bevetve védeni magam az itt előforduló tolvajbandák ellen. Mi ebben a méltányos? Egy darab férfinak sem lennék ellenfél.
Szóval a tábla segítene?
#4: Utcára egy hw37-es gázpisztoly, vagy egy alfa, otthonvédelemre pedig egy keserű home defense, és máris ellenfél vagy :) Legálisan használható eszközök. Ezen kívül ha már ház, akkor én éjjellátó kamerával körbeszórnám a telket (panelban élek, de a nyílászárókat bekameráztam még itt is). Az esetek többségében ezek elegek.
Persze szerintem is kevés, a saját telkemen legyen jogom akár éles fegyverrel is védeni, de amíg a vezetőink köpnek az emberélet és a magántulajdon védelmére addig csak ezek maradnak.
nemrég beszélgettem egy ügyvéddel és a kutyákról esett szó
mármint arról, hogy ha az én kutyám széttép valakit a magánterületemen, akkor azért elővehetnek e?
azt mondta, hogy nem elég az, hogyha a kapu be van csukva, be is kell a kullcsal zárni és ki kell venni a kulcsot
ugye ebben az esetben csak bemászni tud az illető és onnantól kezdve nekem semmi közöm a dologhoz
de ha nincs bezárva és kinyitja a kaput, majd bejön, akkor bizony az én hibám, ha széttépi a kutya
valamint akkor is, ha be van zárva és benne a kulcs (az udvar felőli oldalán), akkor is átnyul, kizár, bejön és megint én vagyok a hibás, ha megtépi a kutya
tehát a telkedre való VÉLETLENSZERŰ bejutást is meg kell akadályoznod
kutyáknál így van, gondolom a csapdáknál is amit leírtál
tudom, hogy nagyon sántít ez a dolog, de tényleg egy ügyvéd mondta nekem, ő csak tisztában van vele
A borosgazda helyében hashajtót és hánytató hatású szert tettem volna a borba. Abba nem hal bele, de megemlegeti amikor nem tudja melyik felét tegye a wc fölé.
A telek védelemmel kapcsolatban én kicsit másképp gondolkodom. Olyan eszközt választanák amit gyorsan, nyom nélkül el lehet távolítani. Eldobható védőruha és gumikesztyű is elő lenne készítve. Ha megtörténik az esemény, ruha fel gumikesztyű fel védelmi eszköz nylonzsákba.
Én nem tettem semmit, nem tudom mi történt, egy hete nem jártam a kert végében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!