Az eladó nem fogadta el a személyi igazolványomat. Jogos? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Történt ma, hogy bementem egy YX nevű élelmiszerüzletbe, ahol vásárolni akartam egy doboz cigarettát. Mivel nem rég múltam el 18, az eladó jogosan kételkedett benne, ezt egy gúnyos mosollyal fejezte ki, majd kérdezte, hogy "na és hány éves vagy?". Mondtam, hogy 18, majd oda nyújtottam neki a személyigazolványom. Ismét elmosolyodott, és azt válaszolta, hogy a kép nem jó rajta. Az igazolvány hátulját, ahol a korom van, meg se nézte... Vissza adta azzal, hogy nem jó a kép rata... (akkor még hosszú hajam volt). Ez jogos? Ha dokumentumhamisítást gyanított, akkor nem e volt kötelessége jelenteni? Joga van így lepattintani a vevőt, azzal, hogy "nem jó a kép"? Ez nagyon felidegesített!2009. nov. 18. 17:00
1/7 anonim válasza:
Természetesen nem jogos,elkérhetted volna a panaszkönyvet és írhattál volna bele,esetleg a Fogyasztóvédelemnél feljelentheted.De szerintem soha ne vásárolj többé abban a boltban.
2/7 anonim válasza:
Elvileg el se veheti, csak megnézheti a TE kezedből, mivel ő nem hatóság,hanem eladó.
Ez törvény!
Legközelebb is menj oda, és ezt hozd fel neki, ha kiveszi a kezedből!
Nagyokat fog nézni! :D
3/7 anonim válasza:
Az igazolványodon azért van kép, hogy az alapján is be tudjanak azonosítani. Sokszor okoz problémát ,hogy a kép és a valós arcunk köszönőviszonyban sincs egymással, lehet mert megváltoztunk vagy nem vagyunk fotogének. A személyi igazolvány eredetiségének a megállapítása viszont nem az eladó dolga. Nálam is hasonló a helyzet, hosszú volt és most nagyon rövid a hajam, de még hasonló problémám nem volt, nem hogy közértben, de hivatalos helyen sem.
4/7 anonim válasza:
Én azért is bemennék még egyszer abba a boltba cigit venni.
ha nem fogadná el akkor kérném a panaszkönyvet.
utána megint és megint.
egyszer csak kiszolgál.
vigyél neki diákigazolványt is vagy valami fényképest.
5/7 anonim válasza:
Kissé túlbuzgó eladóval találkoztál,aki túlzásba viszi a dolgokat.Semmi joga nincs hozzá,hogy a kép alapján kritizáljon,csak hát jót tesz a lelkének.
6/7 A kérdező kommentje:
akkor csak szopatott. köszi a válaszokat. nem fogok bemenni mégegyszer cigit venni, max ha egyszer nagyon ideges állapotomban leszek ;)
2009. nov. 18. 18:09
7/7 anonim válasza:
Szerintem menj be. Nem fog szivatni, vagy ha igen, akkor elmesélheted neki, mi a rendőr dolga (őrzi a rendet b+), és mi az eladó dolga (elad b+). Nagyon egyszerű ez, fura is, hogy senki se írta le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!