Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Facebook és más postafiok...

Facebook és más postafiok rendszer feltörésért feljelenthet a volt exem?

Figyelt kérdés
tegnap szakitottam a pasimmal és tegnap átírtam a gmail freemail facebook jelszavát és mondtam hogy nem én írtam át utána ma este átirtam az eredetire ami neki volt hogy ebből bsajom nem lesz e
2013. nov. 16. 17:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, ez személyes adattal való visszaélés.

Btk.177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével

a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,

b) az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget,

c) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,

és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

2013. nov. 16. 18:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Bármiért fel lehet jelenteni.

Feltörésért jár büntetés, nem tudom pontosan a büntetési tételt, de a magántitoksértés is benne van, ahogy a levéltitoksértés is. Szóval ilyennel ne szórakozz, erkölcsileg is elítélendő.

2013. nov. 16. 18:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, fel.
2013. nov. 16. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!