Mennyire jellemző? /Lent/
Igen.
Az ingatlan nem olcsó dolog, és te sem örülnél, ha átvernének.
Ráadásul, ha jól tudom, jelenleg előírás is az ügyvédi ellenjegyzés, vagyis ügyvéd nélkül nem is lehet érvényes szerződést kötni.
Szokás az is, hogy a VEVŐ ügyvédje jegyzi a szerződést, mert a vevő érdekeit kell védeni, az eladó megkapja a pénzét.
Szóval szerintem jobb pontosan, ügyvéd segítségével megkötni a szerződést, mint utólag pereskedni egy-két nem eléggé tisztázott részlet miatt.
Szerintem csak fontoskodik, és kissé túlbonyolítja a dolgot.
Ha nem TÚL sürgős a vétel, hagyd rá, végülis az ügyvédek úgyis csak azt fogják belevenni a szerződésbe, aminek benne kell lenni, és amiben megállapodtatok. Az ügyvédek amúgy sem fognak sokat akadékoskodni, nekik is az az érdekük, hogy minél hamarabb meglegyen a szerződés. Nekik is ez a legegyszerűbb, és persze a legkevesebb munkát adó dolog. :D
De ha így kérdezted, ez a fontoskodás azért nem nagyon jellemző, én legalábbis úgy érzem, hogy itt csak az eladó kerít túl nagy feneket a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!