Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak ha tegnap...

Mit csináljak ha tegnap kaptam egy ajánlott levelet a BKV ügyvédétő l? Mit von maga után ha nem fizetem be a csekket?

Figyelt kérdés

2013. nov. 6. 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Megindítják a bírósági eljárást, többe fog kerülni!
2013. nov. 6. 10:22
 2/7 anonim ***** válasza:
5%
Végül lecsuknak.
2013. nov. 6. 10:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha az a csekk nem több, vagy nem sokkal több, mint 15000Ft, akkor inkább fizesd be, mert az ügyvéd drágább lesz. Ha már mondjuk százezres tétel, keress te is egy ügyvédet, mondd el neki ŐSZINTÉN és PONTOSAN, hogy mi hogyan történt, és majd mond rá valamit, hogy tud-e segíteni, vagy inkább fizesd be. Ha az utóbbit mondja, arra még megkérheted, hogy segítsen részletfizetési kérelmet írni a BKV-nak.
2013. nov. 6. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Egy idő után emelkedik a tétel és akkor már más besorolást nyer az ügy az pedig nem jó. Legrosszabb esetben előállíthatnak és mehetsz Baracskára melózni pár hetet vagy közmunkára köteleznek a környékeden. Szerintem adó formájában nem vonható le a bankszámládról - ha van folyószámlád és nem jön a foglaló sem.
2013. nov. 6. 11:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

De behajtható számláról letiltással is. Nemrég itt kért segítséget egy másik blicccelő, hogy a behajtó iroda rátette a kezét a frissen átutalt diákhitelére mert tartozása volt a BKV felé.

Ellenben közmunkában meg baracskán ledolgozni nem lehet, remélem ezt viccnek szántad.

2013. nov. 6. 11:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Ajánlott levél? Úgy a nagymamák leveleznek, nem a hatóságok. A komoly iratokat tértivevénnyel küldik, hogy igazolva legyen, hogy átvetted.

Egyáltalán jogos a követelés? Ezt neked tudnod kell. Ha jogos, tégy belátásod szerint.

Kováts Sebestyén irodájától kaptad? Mert ez a pali már csinált olyat, hogy valami név/cím adatbázisból végigszpemmelte az országot. Ha minden századik mazsola szarja össze magát a fenyegető levéltől, már akkor is hatalmas talált pénz hullik az ölébe. Én is kaptam, pedig évek óta nem jártam Bp-n. Ha a követelés nem jogos, ne foglalkozz vele, én ezt csináltam, később nem jelentkezett ez a drága ember. Ha a követelés nem jogos és ennek ellenére felveszed vele a kapcsolatot, hogy mi a farok van (vagyis harap a hal) akkor már tapad, mint a pióca, 1-2 blogban, újságcikkben olvasni a cifrább eseteket.

De azt csinálsz, amit akarsz.

2013. nov. 6. 18:41
 7/7 anonim ***** válasza:

"A komoly iratokat tértivevénnyel küldik,"

Vagy nem :) Az APEH sem tértivevényezik már, amióta bevezették a kézbesítési vélelmet. 2. kézbesítési kisérlet után a hivatalos levél automatikusan kézbesítettnek minősül.

2013. nov. 6. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!