Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi most egy szakmunkás...

Mennyi most egy szakmunkás netto minimálbére, ha szakmunkát végez?

Figyelt kérdés
Természetesen saját szakmájában végez szakmunkát. Ne bér kalkulátor oldalakat írjatok.... konkrét számot kérek. ft ban. köszönöm!
2013. nov. 5. 10:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74670
2013. nov. 5. 10:47
 2/12 anonim ***** válasza:
#1 vagyok: mármint ha nincs gyereked akkor ennyi. ha van akkor több.
2013. nov. 5. 10:47
 3/12 A kérdező kommentje:
mi????? ennyi??? akkor ez a homokos kormány mit akar,hogy jöjjenek haza a fiatalok külföldről? ebből még finoman szólva sz@rt sem lehet produkálni..... várok még válaszokat. hátha tévedés ez. :)
2013. nov. 5. 10:53
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem tévedés. Maradhatnak mosogatni.
2013. nov. 5. 11:20
 5/12 anonim ***** válasza:
nem szakmunkás vagyok, nem is ennyit keresek, de nálunk pl 70.000 ft csak a lakás bérlet, és akkor maradna még 1000 ft-om rezsit meg közös költséget meg kaját meg szórakozást meg megtakarítást meg bankhitelt meg egyéb dolgokat fizetni:D
2013. nov. 5. 11:24
 6/12 A kérdező kommentje:
ha kell sz@rt lapátolok,csak ne legyek csóró.... mosogatás? semmiség....
2013. nov. 5. 11:32
 7/12 anonim ***** válasza:
45%

Van egy kis tévedés. A minimálbért azoknak adják, akiknek a munkája körülbelül ennyit ér (más szóval ilyen munkára tömegesen állnak rendelkezésre emberek). Akik külföldre mennek (nem a balekokra gondolok, hanem a tervszerűen távozókra), azok munkájára egy kicsit nagyobb szükség van, ezért is tudnak ott elhelyezkedni. Itthon elsősorban az a baj, hogy annyira kevés az igényes munka (a beruházások hiánya miatt), hogy még e kevés embernek se jut elég, ha mégis, itt minden annyira kiszámíthatatlan visszamenőlegesen is, hogy értelmes ember arra nem tervez. (mielőtt félreértés lenne: a multik befektetései elsősorban betanított szalagmunkát igényelnek, azt sehol a világon nem becsülik és fizetik.)

Éppen ezért a "jó szakmunkás" ismérve az, hogy nem minimálbért keres - itthon se!

2013. nov. 5. 11:48
 8/12 A kérdező kommentje:
kárpitos vagyok. szép munkáink vannak,nincs panasz a munkánkra. mégis sz@rul keresünk... ez a homokos banda azt szajkózza szükség van a szakmunkásokra.... hogyne... inkább rabszolgákra,akik eltartják az élősködő rétegeket. nem a nyugdijasokra gondolok,mert ők nem élősködők,és sosem voltak azok.
2013. nov. 5. 11:57
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"A minimálbért azoknak adják, akiknek a munkája körülbelül ennyit ér"

No meg papiron a fél országnak :) Az adóterhek miatt a cégek többsége ennyire jelenti be az alkalmazottakat... Arról nem is beszélve, hogy te is leírtad, beruházások nincsenek, kevés a munkahely, így ha valaki munkát akar vállalni igenis kénytelen lesz kevesebb - sok esetben minimálbéres - fizetésért megtenni, mert lesz másik jó szakember akinek annyira kell a pénz, hogy elvállalja annyiért.

2013. nov. 5. 12:13
 10/12 anonim ***** válasza:

"multik befektetései elsősorban betanított szalagmunkát igényelnek, azt sehol a világon nem becsülik és fizetik."

Kicsit félre vagy tájékoztatva. Kamionnal sokat jártam Európát és elég sok gyári munkással találkoztam.

Egyszer egy német munkásnál, aki éppen kint lazsált az épület előtt érdeklődtem, hogy megy itt a munka, meg a napi szabadidő, megkérdezte, hogy mennyit keresnek itthon. Mondtam neki, hogy azt amit te csinálsz, azért olyan 350-400 eurót kapnak. Elkerekedett szemekkel, nagyot szívva a cigiből az első kérdése az volt, hogy hetente? Mert az még elfogadható lett volna számára, ugyanis ő úgy keresett 1600 eurót (nálunk összeszerelőnek, csomagolónak mondanák), hogy reggel 7-kor bement, délután háromkor véget ért a munka, letette a szerszámot és Auf Widersehen Chef. Ha túlórázott, kifizették. Menj el egy német multihoz, mondjuk Kecskemétre, a mercihez... Nem véletlenül itt szipolyozzák a dolgozót, mert németbe nem mernék. Csak rólunk azt gondolják, hogy mi félúton vagyunk Németország, meg India között, és itt megtehetik. És megtehetik, mert a kormányok ebben támogatják őket, mert nekik az a fontos, hogy belehessen írni a statisztikába a -2000 munkanélkülit.

Dániáról és Svédországról inkább már nem is beszélek...

De ami a legmegdöbbentőbb volt az egy csehországi vegyi üzemben dolgozó munkás munkakörülményei és bére. Egy felvidéki magyar jót nevetett mikor mondtam neki, hogy Magyarországon azért amit ő csinál 90 ezer nettót kapna.

És a végére egy történet: Egy keleti város, valahol vidéken, egy nagy multi érkezik. A nagy multi komoly célokkal jön és magyarországi szakembereket és helyi munkásokat foglalkoztatna magyar szinten kiemelkedő bérért. Ekkor közbelép a polgármester, hogy ez szerinte nem lenne jó ötlet, mert hatalmas bérfeszültséget teremtene. A bérek ne nagyon emelkedjenek ki a térségi átlagtól. Ez a polgármester aztán nagy csinnadrattával adta át az új gyárépületet, amihez semmi köze nem volt, azóta pedig még újabb gyár épül, amit valószínűleg szintén valamelyik neves országgyűlési képviselő fog átadni, és beszédében nem fogja kihagyni, hogy az ország jobban teljesít, mert sikerült 700 újabb rabszolgát bevonni a rendszerbe, aki nem kérdez, nem panaszkodik, mert ereje nincs hozzá és egyébként is örül neki, hogy legalább enni van mit.

2013. nov. 5. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!