Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha beregisztráltatom magamat...

Ha beregisztráltatom magamat a Munkaügyi Központban, akkor nem kell fizetnem a tb-t?

Figyelt kérdés
Június végén fejeztem be a középiskolai tanulmányaimat. Addig volt tanulói jogviszonyom. Aztán szeptemberben beiratkoztam egy október elején induló, ingyenes okj-s képzésre. Innen kértem egy iskolalátogatási papírt, amit bevittem a MÁK-ba. Ezután amikor elkezdődött volna a tanfolyam, bementem a suliba és azt mondtam, hogy mégsem megyek. Mivel az ügyintéző más volt, így nem tudhatta, hogy kértem iskolalátogatásit már korábban. Most akkor én munkanélküli vagyok, vagy tanuló?

2013. nov. 4. 15:42
 1/2 anonim ***** válasza:

1. Ha regisztrálsz és kérsz erről egy igazolást, majd bemész a járási hivatalba és kérvényezed a tb-d szociális alapon (és ezt meg is adják mert szegény vagy) akkor nem kell fizetned a tb-t. Önmagában a munkanélküli regisztráció nem elég.

2. amig nem regisztráltál nem vagy munkanélküli. Mivel nem is tanulsz, mert nincs tanulói jogviszonyod sincs így tanuló se vagy. Te jelenleg inaktív eltartott vagy.

2013. nov. 4. 15:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ! :) Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha átvállalják a tb-t, akkor nekem visszamenőleg sem kell fizetnem? Meg ugye, mivel bevittem az iskolalátogatásit a MÁK-ba, így nekem szeptemberben kiküldték a júliusi és az augusztusi családit is, pedig júliusban töltöttem be a 20. életévemet. Hogy is van ez?
2013. nov. 4. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!