Ha beregisztráltatom magamat a Munkaügyi Központban, akkor nem kell fizetnem a tb-t?
Figyelt kérdés
Június végén fejeztem be a középiskolai tanulmányaimat. Addig volt tanulói jogviszonyom. Aztán szeptemberben beiratkoztam egy október elején induló, ingyenes okj-s képzésre. Innen kértem egy iskolalátogatási papírt, amit bevittem a MÁK-ba. Ezután amikor elkezdődött volna a tanfolyam, bementem a suliba és azt mondtam, hogy mégsem megyek. Mivel az ügyintéző más volt, így nem tudhatta, hogy kértem iskolalátogatásit már korábban. Most akkor én munkanélküli vagyok, vagy tanuló?2013. nov. 4. 15:42
1/2 anonim válasza:
1. Ha regisztrálsz és kérsz erről egy igazolást, majd bemész a járási hivatalba és kérvényezed a tb-d szociális alapon (és ezt meg is adják mert szegény vagy) akkor nem kell fizetned a tb-t. Önmagában a munkanélküli regisztráció nem elég.
2. amig nem regisztráltál nem vagy munkanélküli. Mivel nem is tanulsz, mert nincs tanulói jogviszonyod sincs így tanuló se vagy. Te jelenleg inaktív eltartott vagy.
2/2 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a választ! :) Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha átvállalják a tb-t, akkor nekem visszamenőleg sem kell fizetnem? Meg ugye, mivel bevittem az iskolalátogatásit a MÁK-ba, így nekem szeptemberben kiküldték a júliusi és az augusztusi családit is, pedig júliusban töltöttem be a 20. életévemet. Hogy is van ez?
2013. nov. 4. 16:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!