Sörétes puskát lehetne tartani otthon?
Úgy halottam, hogy otthonra lehet engedélyeztetni a kétlövetű billenőcsövű sörétes puskát.
A jogszabály-módosítás megtörtént vagy csak tervezték?
Lehetne, amennyiben egy vadásztársasághoz bejegyzett vadász lennél.
Anélkül vadászfegyverre nem kapsz engedélyt.
Nemrég voltam vizsgázni marok, golyós és sörtétes lőfegyverekből ill. biztonsági őri szakmát most csinálom. Ott átnézve a jogszabályokat nem láttam ezt a módosítást, ellenben a csoporttársaim nagy része biztosra vette, hogy van ilyen lehetőség a sörétes puskákkal kapcsolatban. Gondoltam, hogy sántít, de akkor már bizonyos.
Szeretem a természetet, mindig is érdekelt a vadászat.
Ezért is járok már egy hónapja a tanfolyamra...
Igen, a háztáji lehetőségek listája nagyon kicsi, már többen is ajánlották a keserű csodát. Végigjártam én is a lehetőségeket... Eddig erre jutottam:
Gázpisztoly viselését engedélyeztettem, gumilövedékes puska az ágy mellett. Az "elérhető" lehetőség éles lőfegyvertartásra (itt kimondottan a sörétes fegyverre gondolok) a Vadászvizsga, így beiratkoztam vadásznak. Igaz sportlövőként is lehet lőfegyvert idővel tartani, de vadászként több lehetőség adott, és még a hobbinak is lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!