Pályakezdő regisztrált álláskeresőként jogosult lehetek valamilyen támogatásra?
Júniusban diplomáztam, és sajnos még nem találtam állást, 48 helyre küldtem el a jelentkezésemet eddig, regisztráltam a munkaügyi központban, de semmi! :(
Szerencsém van a anyukámmal, hogy még megtűrnek itthon, és nem vagyok a híd alatt, de pl. az ételekből nem ehetek.
És most, hogy lejár a diákigazolványom, vennem kellene minimum egy bérletet, hogy el tudjak járni az állásinterjúkra, el kell kezdenem a diákhitelt törleszteni, 5600 Ft havonta, amit közösen éltünk fel (rezsire kellett, miután apám hirtelen munkanélküli lett), de egyedül kell visszatörlesztenem, lassan a TB-m is lejár, 6600 Ft, amit szintén fizetnem kell, mert rendszeres orvosi ellátásra szorulok a betegségeim miatt.
Ez testvérek között is 23-24.000 Ft...és akkor még nem ettem semmit a hónapban, és nem váltottam ki a gyógyszereimet.
De honnan, miből??? :(
'pedagógiai asszisztens (ELTE-PPK)"
És tudsz kaszálni?
Nem tudom, mivel nem laktam soha kertes házban, még nem volt alkalmam kipróbálni.
10-es: A TB fizetésének átvállalását csak 1 év után lehet kérvényezni, vagy pályakezdőként is? Múlthónapban regisztráltam a munkaügyi központban.
(10-es vagyok)
Egy év után, szociális alapon (saját tapasztalat).
De pedzegették azt, hogy lehet máris kérelmezni - nem tudom bizonyítani, hogy valódi-e vagy csak városi legenda.
Kérdezz rá, a rendszeres orvosi ellátásodra való tekintettel méltányosságból hátha.
Kérdezz, kérelmezz! Veszíteni nincs mit.
Köszönöm, 31-én megyek legközelebb a hivatalba, akkor mindenképpen rákérdezek.
Szociálisan nem állunk túl jól, apám munkanélküli, anyukám köztisztviselő, van egy tanuló hugom, 1 fizetésből élünk 4-en...Nekem már az is nagy segítség lenne, ha decembertől nem kellene a TB-t fizetnem, mert kéthetente orvoshoz kell járnom.... kb. életem végéig, de még évekig biztosan...Muszáj, hogy rendezve legyen a TB-m.
Nos, ebben az esetben akkor konkrétan javaslom:
- szociális helyzetből kifolyólag kérd a Tb. (egészségügyi szolgáltatási járulék leánykori nevén:)) alóli mentesülésedet.
Így méltányossági alapon (szociális helyzetedből kifolyólag) nem Neked kell fizesd, hanem a kp.-i költségvetés állja Neked.
Fogalmazz bele mindent, ami hátrányt, nehézséget okoz (értsd: rászoruló vagy).
Ha mégsem, marad az, ha 1 évig regisztrált álláskereső vagy...
tb fizetését önkormányzat szociális osztályán kell kérni! kell hozzá egy munkaügyi igazolás, illetve majd ott segítenek.
pályakezdőként simán lehet, de ha idén végeztél, akkor még december 15-ig fizetve van a tb-d!
Nem tom,hogy vane nyelvvizsgád,gondolom biztos, szóval ha elég jól beszélsz is valami nyelvet akkor vállalhatnál valami kisebb fordítói vagy tolmács munkát.
Vagy egyelőre ha a végzettségeden kívül is érdekel más ,akkor munkát is valamit csak találsz,vagy nem...
sikert!
A TB-d rendezését januártól a járási hivatalban kell kérelmezni.
A részletes feltételeit megtalálod a szociális törvényben.
Amit 1 év után kaphatsz, az a foglalkoztatást helyettesítő támogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!