Ha kezdetben ideiglenesen hagytam el az országot, de már 1-2 éve fix munkám van és nem tervezek Magyarországra jönni, hogyan lehet az APEH-nak bejelenti ezt?
"Amennyiben egy magyar állampolgár véglegesen hagyja el az országot, személyi jövedelemadójának soron kívüli megállapítását egy e célra kiállított nyomtatvány benyújtásával igényelheti.
A nyomtatvány benyújtása után az APEH elkészíti az adóbevallását, amelyhez a szükséges dokumentumokat el kell juttatni az APEH területileg illetékes kirendeltségéhez.
Amennyiben egy magyar állampolgár csak ideiglenesen kíván az EU valamely tagállamában tartózkodni, az adóhatóság felé nincs bejelentési kötelezettsége."
Szóval... csak személyesen lehet, vagy hogyan?
Van ügyfélkapud? Szerintem azon keresztül is lehet. A személyit viszont akkor le kell adni, azt a nagykövetségen intézheted.
Amúgy ha nincs különösebb okod, akkor nem biztos, hogy be kéne jelenteni. Én még nem teszem (pedig én sem fogok már visszamenni, max. látogatóba), mert jó, hogy van személyim és útlevelem is, más a lejárati dátuma, ha az egyik lejár vagy ellopják, akkor a másikkal tudok utazni, ügyet intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!