Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki ki tudná ezt tisztázni?

Valaki ki tudná ezt tisztázni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Haverral egy kisebb vitába keveredtünk.

Arról ment a téma,hogy ha egy gépet lefoglalnak azt akár nem sokkal vissza is adhatják mert a a háttér tár másolatából is indíthatnak vádat.De szerintem ez hülyeség mert hiteles másolatot nem lehet készíteni.És mondtam neki,hogy amíg vádat nem emelnek és nem zajlott le az ügy addig a gépet bent tartják.És ha találnak rajta valami törvény szegést akkor vagy a gépet vagy a háttér tárt el is kobozzák bűnjelként. Én így tudom.Én nem hiszem azt,hogy vissza kapja valaki a gépet és utána indítanak ellene eljárást.Jól tudom én ezt vagy van neki is ebben igaza? Vagy hogyan van ez konkrétan? Válaszokat előre is köszönöm.

2013. okt. 4. 16:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Bár elméletileg lehetne hiteles másolatot készíteni illetve elég lenne benntartani csak a vinyókat gyakorlatilag a teljes gépet benntartják az ügy lezártáig, addig nem kapod vissza. Nem is olyan régen volt hír, hogy a nagy warez lefoglalások óta porosodik több tucat szerver, mert beindítani se tudják a hozzáértő szakértő urak, de nem adják vissza őket...
2013. okt. 4. 16:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Akkor olyan nincs ,hogy vissza adják és utána indítják az eljárást? Meg ugye ha találnak rajta valami törvény sértőt a vinyó vagy ssd az már elkobzásra kerül?
2013. okt. 4. 16:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Mondom, az egész gép náluk marad addig amíg úgy nem döntenek, hogy lezárult az ügy. Nem adják vissza a lezárta előtt. Ha a munkádhoz elengedhetetlen akkor pereskedhetsz velük és nyújthatsz be kérvényeket, hogy a lezárta előtt adják vissza, de nincs sok esély rá, hogy belemennek.
2013. okt. 4. 16:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Szvsz (mert erről már nem tudok infót) mivel bizonyíték, így ha elítélnek utána sem kapod vissza, ha felmentenek akkor kapod csak vissza. Persze ez eltarthat évekig, akkor már nem érnek semmit azok a hardverek.
2013. okt. 4. 16:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Akkor nekem volt igazam:) Köszi az infót:)Ment a pacsi.
2013. okt. 4. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!