Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha minden papírom megvan...

Ha minden papírom megvan gázpisztolyhoz (viselési engedély, fegyver kártyái) akkor? (folyt. Lennt)

Figyelt kérdés
...Akkor ha egy forgalmas helyen megtámadnak (Pont azt kihasználva hogy forgalmas, és ott próbálnak meg ellenem fellépni, mert ugye sok sok ember csak bambán megy, nem egy esetről hallottam, hogy forgalams helyne történt és senki még észre sem vette), pl Oktogon (most csak mondtam valamit) akkor, ha ott elővehetem a pisztolyt? Ezt azért kérdezem, mert révén, hogy tömeg van riadalom törhetne ki. Remélem érthető, hogy mire szeretnék kilyukadni.

2013. szept. 27. 20:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Abban az esetben ha megtámadnak és önvédelmi célból rálősz az elkövetőre azt nyugodt szívvel megteheted.

Utána természetesen értesítsd Te magad a hatóságot, normálisan mond el, hogy mi történt ill. milyen intézkedést tettél, és kérj egy rendőrt a helyszínre, ill. feljelentést is kívánsz tenni. Mivel 20-an megjelennek körülötted, és látták is, nem kell tartanod attól, hogy te húzod a rövidebbet.

2013. szept. 28. 14:46
 2/5 anonim ***** válasza:
17%
Közterületen nem viselhetsz még kést sem. Ha otthon támadnak rád, az más tészta.
2013. okt. 2. 13:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Az 1. kb jól mondta.

Viszont szeretnék valamire külön kitérni, amit a kérdésedből feltételeztem.

Ilyen nincs hogy előveheted-e a fegyvert.

A fegyvert előkapod és azonnal lősz vele!

A gázpisztoly nem arra van, hogy mutogasd.

Amint látod, hogy biztosan használni kell, előkapod és tüzelsz vele.

Nem lesz olyan, hogy előveszed és megmutatod hogy a támadó megijedjen.

Ha előveszed, csak akkor vedd elő ha azonnal használni is fogod.

Ennek az előveszem és mutogatom dolognak maximum éles lőfegyvernél lehet értelme, de az meg ugye senkinek nem lehet itt.

2013. okt. 19. 10:39
 4/5 anonim ***** válasza:

"de az meg ugye senkinek nem lehet itt."

Azért ez nem teljesen van így...

2013. okt. 27. 23:14
 5/5 anonim ***** válasza:

De az meg a becsületes, törvénytisztelő, önmagukat és másokat megvédeni szándékozó, a feltételeket teljesíteni képes állampolgárok 99%-ának nem lehet, miközben ugyanezek az emberek olyan országokban, mint Szlovákia, Ausztria, vagy Csehország, megkapják az éles fegyverre az engedélyt.

Remélem így megfelel a pontosítás.

2013. okt. 27. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!