Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ügyvédek, jogászok, hogy...

Ügyvédek, jogászok, hogy kapnak munkát?

Figyelt kérdés

Sziasztok, idén végzek Gimnáziumban eddig van egy felsőfokú nyelvvizsgám Angolból, és egy középfokú nyelvvizsgám Németből.

Tavaly megcsináltam az előrehozott Angol emelt érettségit.

Így szeretnék majd menni jogi képzésre Pécsre.

Érdekelne, hogy egy ügyvéd milyen módon kap munkát?

Elmegy például önkormányzathoz és akkor ott lehet kérni jogi feladatokat, vagy ez úgy működik, hogy van a vállalkozásod és aki oda betéved az elmondja gondját baját és akkor így van munka?

Egy kezdő ügyvédnek milyen a munkája, unalmas vagy vannak kihívások én itt a bojtárokra gondolok.

ui: Egy 4-éve elvesztett pert most is újból lehetne indítani?

2013. szept. 26. 15:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
alapfogalmakat kéne tisztázni. ha elvégzed az egyetemet akkor jogász leszel és aztán dönthettsz úgy hogy a jogászRÉTEGEN BELÜL akarsz e ügyvéd lenni. de az majd szakvizsga után lehetséges előtte még csak ügyvédjelölt lehetsz.minden ügyvéd jogász de nem minden jogász ügyvéd
2013. szept. 26. 16:29
 2/13 A kérdező kommentje:
Tisztába vagyok velük azért írtam, hogy 'én itt a bojtárokra...."
2013. szept. 26. 16:31
 3/13 anonim ***** válasza:
66%

Leginkább ügyvédi irodát nyit, és akkor reménykedik hogy a cégjegyzékből őket fogják kiválasztani ha jogi tanácsadásra van szükségük.

Az ügyvédi munka többnyire mindig unalmas.

2013. szept. 26. 16:37
 4/13 A kérdező kommentje:
Ohh, de rossz és azért eléggé magasak a ponthatárok államin.
2013. szept. 26. 16:41
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
Hali! Én már láttam olyat, ott ahol az ügyvéd irodája van, hogy ott a kerítésre kiraktak kis táblácskát Kiss Pista, alatta: ügyvéd, alatta meg asszem egy telószám:) Meg gondolom a telefonkönyvbe is van, vagy ismerős is ajánhatja, meg rokon is hívhatja stb
2013. szept. 26. 23:31
 6/13 A kérdező kommentje:
Rendben hát köszi azért megpróbálom az egyetemet....
2013. okt. 3. 18:25
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

"Leginkább ügyvédi irodát nyit, és akkor reménykedik hogy a cégjegyzékből őket fogják kiválasztani ha jogi tanácsadásra van szükségük.

Az ügyvédi munka többnyire mindig unalmas."

- ennek a válasznak minden szava butaság!

A cégjegyzékben CÉGEK vannak, nem ügyvédek. Az ügyvéd nem cég. Így első lépésben ezt tisztázzuk.

Az ügyvéd lehet egyéni ügyvéd vagy ügyvédi iroda. Ilyenkor ő maga szerez megbízókat: az ügyvédi reklám korlátozott, nem úgy megy, mint Amerikában. De azt kirakhatja, hogy XY ügyvéd, és milyen ügyekkel foglalkozik.

Vannak alkalmazott ügyvédek is, akik egy ügyvédi irodában belül egy ügyvéd vagy az iroda alkalmazottai. Ők ugyanúgy dolgoznak, mint bármelyik alkalmazott: a főnökük által kiadott munkát végzik.

De mielőtt még ügyvéd lesz valaki, el kell végezni a jogi egyetemet (5 év), le kell szakvizsgázni, majd három évig jelöltként kell dolgozni. Ez alatt képzéseket kell csinálni, majd szakvizsgázni (szintén eltarthat egy évig).

Ha mindez megvan, akkor lehet ügyvéd valaki.

Önkormányzatnál jogtanácsosok dolgoznak, ők azok, akik egy cégnél vagy bármilyen szervezetnél a "házi jogászok". (Szintén szakvizsgával persze) A jogtanácsos "bojtára" a jogi előadó.

Természetesen ügyvédnek is lehet önkormányzat a megbízója, de ilyenkor az ügyvéd mint külsős végzi ezeket a feladatokat, megbízási szerződéssel.

Az ügyvédi munka 90%-a nem unalmas, hanem nagyon is sokrétű és izgalmas. A másik 10% pedig adminisztráció meg rutin. Ilyen mindenhol van.

4 éve elvesztett pert nem lehet újraindítani, majd az egyetemen megtanulod a "res judicata", vagy "ítélt dolog" fogalmát.

Ügyvédjelölt

2013. okt. 13. 10:19
 8/13 anonim ***** válasza:
56%

10:19, oké, minden ügyvédi iroda után amit cégjegyzékben találok (legyen az akármilyen cégjegyzék) ,fizetsz nekem 500 forintot, oksa?

Összefüggéstelen marhaságokat írsz.

2013. okt. 13. 14:29
 9/13 anonim ***** válasza:
56%

Igen, képzeld, ha találsz egyet is, fizetek!

Elmebeteg vagy.

2013. okt. 13. 15:36
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

Kezdheted is beírni a keresőbe: [link]

Segítek, mert hátha ez se megy: "Cégkeresés cég elnevezése alapján

(A cég nevének kezdete: Ügyvédi Iroda.)

2013. október 13. napján 15 óra 36 perckor Ügyvédi Iroda kezdetű cégnév a cégnyilvántartásban nem szerepel.

Készült: 2013/10/13 15:36:12. A szolgáltatott adatok a kibocsátás időpontjában megegyeznek a cégnyilvántartó rendszer adataival.

Microsec Céginformációs szolgáltató"

2013. okt. 13. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!