Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Készítettem egy felvételt,...

Készítettem egy felvételt, amin a szomszéd a saját telkéről szidalmaz, és dobálózik, ez rendőrségi feljelentésnek lehet alapja?

Figyelt kérdés
A baj annyi, hogy amikor dobta a követ, én is beleszóltam, egy másik személynek, hogy na most hívjad a rendőrt, most van felvétel is, most majd elviszik. E miatt nem igazán akarom a rendőrségre juttatni a felvételt, meg öcsém szólt bele, hogy üsd már le. Ha addig kivágom, hogy na most hívjad a rendőrt, most van felvétel is, akkor ez lehet valami negatívum a rendőrök számára? Valamint az baj-e, hogy én ugyan a saját telkünkről videóztam, de az ő telkén volt? (még benne van egy másik szomszéd is, de ő is benne lesz a feljelenetésbe is, tehát az nem baj. Csak attól hogy ilyen hülye, még a jogait tudja. Egy fél utca fogja feljelenteni, tehát tanúk vannak vagy 30-an. Csak ez a beleszólás zavar, gondolom ez nem tetszene a rendőröknek. Mit javasoltok, attól még juttassuk el a feljelentésel a rendőrségre a felvételt?
2013. szept. 22. 10:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Nyugodtan eljuttathatod a rendőrségre a felvételt, de nem fogsz vele sokra menni. Azért, mert feléd dobott egy követ, amivel nem talált el, nem fognak tudni/akarni mit kezdeni, testi sértést biztosan nem követett el. Én nem vagyok jogász, de szerintem ez még a garázdaság fogalmának kimerítéséhez is nagyon kevés.
2013. szept. 22. 10:38
 2/7 anonim ***** válasza:

kollégámmal beszéltem, hogy mekkora idióta a rendőrségünk szakmailag a témában. Ha van egy felvételed, akkor nekik érintetlenül kell az adathordozó, pl memóriakártya, merevlemez. (egy merevlemezes kamera esetében az egész kamera) mert ha te odaadod nekik egy kiírt dvd-n akkor nem hiszik el, hogy nem manipulált és úgy néz ki szakmailag ennyire alul vannak, hogy nem tudják/akarják megállapítani.

ergó ha megvágod, akkor a jelenlegi értékét is elveszti.

zaklatásnak lehet alapja szerintem ha átkiabál meg dobálózik. persze ne várj tőle nagy csodákat.

2013. szept. 22. 11:07
 3/7 kovpet ***** válasza:
Ez simán garázdaság. Esetleg súlyos testi sértés kísérlete is lehet.
2013. szept. 22. 12:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a memkártya kell nekik? Hülyék ezek... Akkor felesleges kiírni cd-re? Úgyse lesz jó nekik? (bírósági ügy lesz úgyis belőle. Amúgy meg a telefonnal is meg tudom vágni a videót, ami ugyan úgy, ugyan olyan formátumba a memkártyára rakja. Hülye egy világ, ha ez tényleg így van. De akkor a beszólósaink miatt nem lehet bajunk? Még annyi volt, hogy amikor szólt hogy kuss, mndtam hogy neked is, meg amikor azt mndta, hogy én dobálok, akkor mondtam neki, hogy te dobálsz te nagyonhülye.
2013. szept. 22. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Üdv!

Az eredeti adathordozó fog kelleni nekik. Mivel azt nem tudod manipulálni. A garázdaság vétségét - esetleg - kimeríti a szomszéd cselekménye, de persze ok-okozati összefüggés áll fenn, magyarán. Miért dobta a követ? Miért is kezdődött a veszekedés? Ha nagyon tele van a tököd vele, továbbá szeretnél rendőrségre, majd esetleg bíróságra járni ezzel a dologgal, akkor nyugodtan tegyél feljelentést! Azért ne várj vele év végéig!

2013. szept. 23. 09:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Magyarul akkor vegyek egy új vidi kártyát, mert a jelenlegin olyan cuccaim vannak, amikről nem akarok évekig lemondani, és arra vegyem fel, lehetőleg csak őt, úgy, hogy mi nem szólunk bele, és azt juttassuk el a rendőrségre? Mindegy, a jelenlegi felvételeket, ha fel tudok regisztrálni youtube-ra, akkor felrakom. De mostmár fel lesz jelentve, 3. éve csinálja. Engem csak meglátott, és azért haragszik rám, mert gimibe járok. Hát elég nyomós ok, gndolom. Meg kikaparjuk a háza tövét, átjárunk hozzá éjszaka lopni (holott ő jött át, és vitt el egy lemezt, csak ugye bizonyítani nem tudjuk...) elloptuk a kerítését, áthordjuk a ganét, meg ilyenek. Utcán ha vele szembe jössz, és olyanja van leköp? Engem nem, és max egyszer fog, mert én lerugom a bicikliről, az száz meg egy. De nem is egy embert köpött már le, az ablakokat sorozatba köpködi, van, akinek szinte minden nap. Meghalt 2 szomszédnak is a hozzátartozója, rákban, most olyanokat ordibál, hogy na meghltak már a rákosok meg ilyenek. Még el se temették őket. Rendőrök van, hogy heti 2x mennek, utoljára már ki sem mentek. (nem vagyok még 18, engem is meg akart dobni, gondolom ez is súlyosbító körülmény. De ha feljelentik, akkor nem 1-2 ember, hanem 10-20. Ja, és én egy rossz szót nem szóltam, még inkább köszöntem is neki mindig, tavaly is hülye volt már, de akkor nekem még köszönt, igaz nagyapámat akkor is lehordta mindennek, de idén már nekem se köszönt, meg én is mocskos gyilkos, meg minden vagyok. Amúgy papírj van, hogy bolond, tehát el se viszik.
2013. szept. 23. 13:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondattal elkaptad a lényeget! Sajnos nem tudnak vele mit csinálni. Ha továbbra is folytatja, akkor mindenképpen kelleni fog róla legalább egy felvétel, hogy másokra nézve veszélyes. Addig sajnos nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. Ha tényleg papírja van róla, hogy pszichiátriai kezelés alatt áll/állt, akkor nem büntethető. Sajnos az kell, hogy nagyon komoly veszélyt jelentsen, csak akkor jönnek érte (TEK szokta ezeket kezelni). Azt tudom ajánlani, hogy kerüljétek nagy ívben! Nálunk a faluban is volt egy ilyen faszi, az egyszer utánadobta a fejszét a szánkózó gyerek felé! Legyen meg a felvétel, rendőrség, feljelentés. Onnantól sajnos már a hatóságokon múlik, de azért reméljük a legjobbakat!
2013. szept. 23. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!