Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Melyik az az adó jogszabály...

Melyik az az adó jogszabály ami kimondja, hogy egy adóalany nem felel azért, hogy az alatta vagy felette levő gazdasági szereplő valamiféle visszaálást követ el?

Figyelt kérdés

2013. szept. 17. 09:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem fordítva kell nézni. Nincs olyan jogszabály, ami kimondja, hogy felelne, tehát nem felel. De ha valaki jobban tudja, javítson ki.
2013. szept. 17. 09:24
 2/6 anonim ***** válasza:
A felette levőt még értem... de alatta levőt? Azért tudni kéne ehhez, hogy "alatta levő gazdasági szereplő" pontosan milyen jogviszonyban volt a kérdés alanyával, mert az határozza meg, hogy ki miért felelős.
2013. szept. 17. 10:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Az alatta levő szereplő a beszállító, a felette levő pedig az alany vevő partnere. Cégekről van szó konkrétan.
2013. szept. 17. 10:48
 4/6 anonim ***** válasza:
47%
Te valamit félreértettél. Jogszabály arról van, ha valakinek (mindegy, "alatta", "felette", "mellette") tudomására jut a visszaélés, azt jelentenie kell az adóhatóságnak. Különben bűnpártolást követ el. Más kérdés, ezt mennyire tartják, tartatják be.
2013. szept. 17. 10:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Semmit nem értettem félre. Úgy tudom van egy EU-s állásfoglalás ezzel kapcsolatban.
2013. szept. 17. 10:58
 6/6 kovpet ***** válasza:
#4: Ez csak a könyvelőkre vonatkozik és csak pénzmosás gyanújára, nem?
2013. szept. 17. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!