Kukorica böngészés lopásnak számít?
"Azért egy autó meg pár cső kukorica között van különbség :)"
Csak értékben van különbség. Kukoricából nem lopsz annyit össze, hogy bcs legyen, míg egy autónak kicsi a valószinűsége, hogy olyan kicsi az értéke, hogy ne legyen bcs.
" Ha kell, akkor illik előtte legalább
megkérdezni. Ez a minimum. Azért mert nincs
bekerítve egy 80 hektáros föld, attól az nem
köztulajdon."
Úgy bizony!
Jogos minden felvetés, hogy a magántulajdon szentségét tiszteletben kell tartani.
Ámde-----a kukorica aratás után ha nem szedik össze a használható csöveket, azok beszántásra kerülnek. Legtöbb esetben nem tudhatod, hogy kié az a földterület, ezért engedélyt sem tudsz kérni a böngészésre. Biztos vagyok benne, ha tudnád, hogy kitől kell engedélyt kérni az elhullott termény összeszedésére, megtennéd.
Hehe fiatalok vagytok mind ?
Ez sokkal régebbi dolog, mint pl a TSZ, már akkor is létezett mikor gépek sem voltak, ellenben volt magántulajdon.
A betakarítás után x nappal lehetett menni bengézni, nem volt törvény ellenes, az a gazda lustaságát vagy jó szívét jelezte ha maradt itt-ott termény maradt.
Ma egy kombájn szinte újraveti a földet, a szüleim gyerekkorában kaszálás után átgereblyézték a tarlót az elhullatott kalászok végett, remélem érződik a különbség.
Nem tudom melyik könyvben olvastam, talán Fekete István valamelyik novellájában, de még ott is szerepelt, hogy a gyerekek szüret után mentek a szőlőhegyre bengézni és milyen öröm volt, egy-egy ott felejtett fürt.
béngéz
Czuczor-Fogarasi: A magyar nyelv szótára 1862
bengész, böngész
Pérnovácz Antal Pacséri szótár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!