Ez a pecsét így hiteles és egyenértékű a címeressel?
A történet:
Röviden a kétségem:
Eddigi egyetemeken mindig a legutolsó tanulmányi osztályos pecsét is magyar címeres volt.
Most epdig járok egy elvileg akreditált egyetem akreditált postgraduális képzésére, de nagyon feltűnt, hogy ők sehol nem használnak magyar címeres pecsétet, hanem a körpecsétben a címer helyén az egyetem saját címere van.
Kérdésem, hogy ha így adnak ki minden igazolást (márpedig így), ill. majd a diplomára is ezt a pecsétet teszik, attól még ugyan úgy jogszabályilag kötelezően elismert diploma, mint egy ugyan olyan szakon, de más egyetemen (ellenben címeres pecséttel) kiállított diploma?
Teljesen egyenértékűnek tekinthető, és vegyem tudomásul, hogy ne zavartasam magam? Megvallom, iszonyatosan zavar, mert az merült fel bennem, hogy esetleg mégsem egyenértékű a diploma akkor pl egy ELTE-s diplomával (ahol egyébként egy az egyben ugyan ez a postgraduiális képzés létezik, csak ott meg a legutolsó takarító osztály pecsétje is magyar címeres)?
Szóval jogilag hogy van ez? Nyugodjak meg, és jól van ez így, vagy ha állami, akreditált egyetem, akkor kötelesek lennének magyar címeres pecsétet használni?
Én ezt komolyan nem értem, nagyon megköszönném hozzáértő válaszát. Annál is inkább, mert emiatt komolyan gondolkodom azon, hogy egyetemet váltok félévkor, de mivel nem tudom jogilag mit jelent ez, ezért szeretnék tisztában lenni a kérdéssel.
Köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!