Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bemásztam egy lekeritett...

Koscsilla kérdése:

Bemásztam egy lekeritett területre. Mit kaphatok érte? Nem hivtak rendört csak az adatokat irták fel.

Figyelt kérdés
2013. szept. 13. 19:40
 1/6 anonim válasza:
100%
Küldenek egy Kiszel Tünde naptárat
2013. szept. 13. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

És ki írta fel az adataidat?

Legalább kamu adatokat adtál meg ?

Csak hatósági személyeknek vagy köteles igazolni magad

2013. szept. 13. 23:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen így van ahogy az utolsó írta. A betörőnek is vannak jogai. Persze ha előbb rúgnak, aztán kérdeznek, az más kérdés.
2013. szept. 15. 20:12
 4/6 KovA1963 ***** válasza:
100%

Te mi célból mászkálsz be ilyen helyekre ?

És miféle hely volt az ?

Figyusz bizonyos szempontból legalábbis én meg tudom érteni azt aki "értelmetlenül" bemászkál ilyen helyekre, mert magam is tettem ilyet- sőt alkalomadtán teszek is puszta kiváncsiságból - de pl soha nem betörési, lopási céllal, és csak olyan helyre, ahol a magam mércéjével nem sértem túlságosan valakinek a szemályes területét.

Pl nem megyek be lakott vagy lezárt házba. De bemegyek elhagyatott romba. Nem megyek be senki kertjébe udvarára.

Viszont nem tartom tiszteletben ha egy egész erdőt bekerít. És ha úgy esik megfürdök a horgásztóban.

nagyon szeretem az elhagyatott a romos épületeket gyárakat - azokat átnézni a mozaikot összerakni mi zajlott, hogy lett vége... az utolsó eldobott újság dátuma, a faliújság és hirdetmények gép és szerszám és anyagmaradványok - öltözőkben hagyott apróságok megelevenedik minden mint egy időutazásban...

Volt olyan hely ahová a fiamat is elvittem - egy öntőde romjaiba - felmászott az elhagyott darura, meghúzogatta a kapcsolókat. Láttuk a kohót az öntőformákat ...

Szóval az ilyen dolgoknak ártalmatlan indítékai is lehetnek - meglehet nem egészen legálisak és meg lehet érteni azt is, hogy akit ilyen helyen érnek arról nem ártalmatlan indítékot feltételeznek.

Mert a te ártalmatlan indítékod számukra rossz tapasztalataikból vagy saját indítékvilágukból kiindulva elképzelhetetlen.

Elsősorban kerülni, ha nem sikerül: kezelni kell az ilyen helyzetet.

Ha kerítést kell másznod, akkor már nem véletlenül tévedtél be a területre. Azért van a kerítés, hogy egyértelművé tegye hol van kívül és hol van belül.

Ha úgy döntesz bemész azzal kockázatot vállalsz.

Gyerekként is cselleng az ember mindenfele és lám - akad akiben felnőttként is ott a gyerek.

Én azt remélem nem olyan céllal tettél - teszel ilyesmit amit te saját magaddal szemben mástól zokon vennél.

Mert akkor egy szavad nem lehet, ha úgy bánnak el veled, ahogy te tennéd mással.

Most kaptál egy ki kóstolót és aggódással fizetsz.

Máskor jobban gondold meg - a saját indítékaidat is vizsgáld meg és mérd úgy magadat ahogy másnak mérnél... hogy az igazsághoz kerülj/maradj közelebb - akkor is ha rajtaveszítesz.

Ma divat - a liberalizmus szennyese - igazság helyett nyerésben gondolkodni cél szentesíti az eszközt alapon.

Ez nem jó - hosszútávon a sok "nyereség" vereséggé lesz - megrontja az életteret...

2013. szept. 17. 09:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Engem pl. az "Omlásveszély! Bemenni tilos!" táblák vonzanak.
2013. szept. 20. 10:38
 6/6 KovA1963 ***** válasza:

A zűrösebb az amikor nincs tábla :-) Ahol omlásveszély van ott tudod mire számíts és ritkán hagyod, hogy rádomoljon valami.

De mi van, ha bemész egy kilométert a föld gyomrába (pl Kincses altáró) és ott rádöbbensz, hogy alattomosan megritkult a levegő oxigéntartalma, vagy olyan fenetudja milyen összetételű gázokat tartalmaz, hogy kezded elveszteni az eszméleted - a teherautónyi bejárat meg már csak kicsi lyuknak látszik a messzeségben és oda kéne visszajutni miközben ájulás környékez...

AZ a baj, hogy a tiltás önmagában kevés. Ilyen helyen még olajfestékkel oda kéne mázolni a falra, hogy mi az a fenyegetés amire nem gondolsz, pl. vigyázz lappangó megfulladásveszély... ez hatásosabb mint a belépni tilos.. ami már nincs is ott mert felfeszítették az lezárt kaput a vasgyűjtők...

Bár érdekes mődon megállapítottam, hogy a síneket is csak addig lopták ki, ahonnan már megkönnyebbült a légzés kifelemenet... alighanem ők is megszimatolták a halált.

Nem veszélytelen műfaj az efféle kalandozás.

2013. szept. 20. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!