Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Végrehajtás. Lehetséges?

Norbor04 kérdése:

Végrehajtás. Lehetséges?

Figyelt kérdés
Üdv Volt páromtól megvásároltam a gépjárművét mivel anyagilag megvolt szorulva. Az autót nem írattam át, mivel nem volt rá szükségem (nincs is vezető engedélyem). Hagytam hogy használja, közben felhalmozott elég sok közölköltség tartozást, amit rá is terheltek az autóra ( elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztek rá+ kivonták a forgalomból ).2 tanús adásvételi szerződésem van. Hogyan tudnám az autót nevemre íratni ilyen estben? Köszönettel: Norbert
2013. szept. 8. 22:27
 1/2 anonim ***** válasza:
www.jogiforum.hu
2013. szept. 9. 06:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Az adásvétel napjától számított 8 napon belül az eladónak és 15 napon belül a vevőnek be kellett volna jelentenie a tulajdonjog változást.

Ettől függetlenül használhatta volna a párod.

Gondolom, egyiket sem tettétek meg.

Most ugyan bemutathatod az adásvételit, de megbüntetnek mindkettőtöket, ráadásul a kocsit kivonják a forgalomból: [link]

Mivel ez már meg is történt más okból, ezzel sem kell bajlódniuk.

Ráadásul ha most, az elidegenítési tilalom után mutatod be az adásvételit, maximum peres úton bizonyíthatod, hogy tényleg az elidegenítési tilalom előtt vetted az autót. Persze ez nem 1- nap, még csak nem is 1-2 hónap. (meg persze a büntetés a bejelentések elmulasztása miatt)

2013. szept. 10. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!