Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez törvénybe ütközik?

Ez törvénybe ütközik?

Figyelt kérdés
Ha valaki Youtube-on álnéven mocskolódik, és én mondjuk egy videója alatt feldobom például hogy mi a neve és melyik városba lakik, ezért engem perbe foghatnak?
2013. szept. 8. 20:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Természetesen. Ebben az esetben te személyes adattal való visszaélést követsz el, ráadásul nagy nyilvánosság előtt, ami ugye súlyosbító körülmény.
2013. szept. 8. 20:37
 2/3 A kérdező kommentje:
De ezt most nem igazán értem. Hogyha én például megyek az utcán valakivel, és rábökök egy emberre, hogy őt hogy hívják, és akivel vagyok azt mondja hogy őt mittomén Jóska Pistának hívják, akkor ő is visszaél az illető személyes adataival? Vagy mitől más a szituáció youtubeon?
2013. szept. 8. 20:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Nagy nyilvánosság és a "megmaradás" miatt, vagyis hogy nem csak egy privát, szóbeli közlés, hanem bári számára látható, maradandó megnyilvánulás.
2013. szept. 9. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!