Ilyen esetben igényelhetek árvasági ellátást?
Pár napja meghalt az édesapám. Utánanéztem, és tudom, hogy alap esetben a 25 életév betöltéséig jár az árvasági ellátás. Ugyanakkor egy EMMI által kiadott tájékoztatóban ez áll:
"A 25. életévét betöltött, felsőfokú oktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató személy árvaellátásának meghosszabbítása az első - alap- és mester- vagy osztatlan - képzésben, az oklevél megszerzésére irányuló tanulmányok folytatásának idejére, a képzési és kimeneti követelményekben meghatározott képzési időt meg nem haladóan, legfeljebb a 27. életév betöltéséig engedélyezhető."
Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha hosszabb tanulmányi időm, akkor nem jár? Én fél évet csúsztam mester szakom, és múlt hónapban töltöttem be a 25. életévemet.
Akor már nem jár.... ha alapképzésre járnál és akkor lennél 25 éves és mondjuk elsős lennél akkor kapnád 27 éves korig.... de így h most vagy 25 éves és mester szakra jársz így már nem hiszem...
Sajnálom hogy így jártál, részvétem :(
De azért nézz utána...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!