Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinek a feladata/költsége az...

Kinek a feladata/költsége az albérlet kiadhatóvá tétele?

Figyelt kérdés

Elköltözött a lakótárs a másik szobából, így a főbérlő kérésére a ház közös részeinek a nagytakarítása rám maradt, hogy majd ki tudja adni. Ezt képességeimhez mérten meg is tettem.

De amikor jött ellenőrizni hibákat keresve (pár helyen beivódott szennyeződések, penészes fal, illetve pár apróság, amit valóban nem vettem észre) úgy le lettem hordva mintha semmit sem csináltam volna, és szerződésszegésre hivatkozva le akarja cserélni a teljes konyhabútort, kifesteni a lakást, és rajtam akarja bevasalni a teljes helyreállítási költséget, mert hogy mi tettük tönkre.

Természetesen itt betelt a pohár, és jövő hónapban én is kiköltözök, mert ez így sz*r.

A szerződésben egyébként ezek vannak:

"A Bárlő köteles az albérleti szobát és a hozzá tartozó közös helyiségeket rendeltetésszerűen használni, ill. a közös helyiségeket tisztán tartani, állagát megóvni."

"A Bérlő felelős minden olyan kárért, amely a rendeltetésellenes vagy szerződésellenes használat következménye."

Na most az előbbi mondat utolsó két szavával dobálózik mert, hogy nem óvtuk meg az állagot.

Valamelyest jóhiszeműen fogadtam ezeket el, mert természetes, hogy rendet tart az ember maga körül, nem is gondoltam, hogy ilyen gondom lehet ebből...

Kérdés, hogy ez a két pont jogilag mennyire támadható? Attól tartok, hogy a gatyám is rá fog menni, hogyha pereskedés lesz...

2013. szept. 1. 09:24
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

Mikor kivetted olyan volt a fal? Ha nem, akkor a te sarad, ha meg igen, és erről nem írattál papírt akkor is a te sarad.

Pereskedés évekig is eltarthat.

Amúgy a teljes konyhabútor csere meg ezek egy kicsit inreálisak. Csak akkor vagy köteles fizetni, ha használható stb.

A festés viszont jogszerű, ha évekig laktál ott.

2013. szept. 1. 09:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha már nem használható, bocs ezt elírtam...
2013. szept. 1. 09:42
 3/4 tetro ***** válasza:
Számlát kapsz az albérleti díjról?
2013. szept. 1. 11:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Nyugtát szokott adni.
2013. szept. 1. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!