Tegyük fel, hogy 15 évesen cannabis-t termeszetek a kertben (amit csak én tudok), majd terjesztem! Esetleges razzia esetén kit büntetnének?
csak,mert ha a szüleim nem tudnak róla,én pedig elméletileg nem vagyok büntetendő akkor hogyan büntetnének... pénzbírság lenne vagy "gyógyintézetbe" küldenének ....?
(ne beszéljünk túl nagy mennyiségről)
Dehogynem vagy büntethető. Súlyosabb bűnökért pl. emberölés már 12 éves korától büntethető valaki, 14 éves kor felett pedig ugyanazokért büntethető, mint egy felnőtt, csak a fiatalkorúak börtönébe zárják, amíg be nem tölti a felnőttkort.
Drogkereskedelemért be is zárnának jó pár évre, ráadásul a szüleidet is büntetnék gyermekük elhanyagolásáért, amiért nem vették észre, hogy füvet termesztesz. Magyarul az egész család vonulna a dutyiba. Te Tökölre, a szüleid Kőbányára.
"én pedig elméletileg nem vagyok büntetendő"
A büntethetőség korhatára (az emberölést, életveszélyt vagy halált okozó testi sértést, rablást, illetve kifosztást kivéve) 14 év. A kábítószer fogyasztás pedig bűncselekmény lett, 2 évig tartó szabadságvesztéssel sújtható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!