16 évesen szabadon dönthetek a lakóhelyemről?
Nem, de ha jó okod van rá (mert otthon nem biztosított a megfelelő fejlődésed) és a nagyszülők is befogadnak, akkor engedélyezi a bíróság.
A gyermekvédelmis majd elmond mindent.
Bíróság, úgy tudom nem kell. Szüleid engedélye sem kell (de meghallgatják őket, de Téged is, az ügy minden szereplőjét). A gyámhatóság maga dönt.
A ,,szülői ház elhagyása'' címszóra keress rá.
Mindenképp beszélj szakemberrel.
Én nem vagyok jogász, nem tudom, konkrétan hogy kell értelmezni a jogi szöveget:
,,Ha a gyámhivatal a szülői ház elhagyását engedélyezi, egyúttal megállapítja, hogy a szülői ház elhagyásának engedélyezése - a gondozás, nevelés kivételével - a szülők szülői felügyeleti jogát és tartási kötelezettségét nem érinti.''
A családi ház elhagyásának engedélyezése egy létező lehetősség, a konkrétumokról nem tudok semmit, mindenesetre ez a szöveg szerintem elég érdekesen hangzik ahhoz, hogy érdemes legyen rákérdezni szakembernél, mit is jelent mindez konkrétan a
Te esetedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!