Magyarország alaptörvénye az 2011. évi hányas törvény?
Figyelt kérdés
Sehol nem találom, segítség!!!2013. aug. 19. 10:12
1/7 anonim válasza:
2/7 anonim válasza:
2012-es-nek számít, hiszen hiába 2011 tavasszal fogadták el, csak 2012. jan. 1-jétől érvényes...
Módosításai vannak, nem számozzák, dátummal jelölik úgy tudom.
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor hogy kell rá hivatkozni?
Mert az előző az 1949. évi IV. törvény volt, akkor ezt most csak úgy hogy a 2012-es Magyarország alaptörvénye?
2013. aug. 19. 10:23
4/7 anonim válasza:
A cikkre, bekezdésre dátumra (ha van módosítás) kell hivatkozni
(én így tudom, de nem vagyok jogtudor:))
5/7 anonim válasza:
1949-ben volt XX. is.. ezek a módosításokat jelölik... jelenleg a wikipédia szerint is dátummal jelölik, ezt most olvastam csak el
6/7 anonim válasza:
"Jelzésük egyedi: tartalmazzák, hogy hanyadik a módosítások sorában, és hogy mikor hirdették ki [S) cikk (4)]; pl.: Magyarország alaptörvényének negyedik módosítása (2013. március 25.).[10]"
7/7 Komplikato válasza:
"Mert az előző az 1949. évi IV. törvény volt"
Ez persze NEM igaz, a 89-ben ÉS 91-ben módosított verzió volt, amiből a "népköztársaság" hülyeségeit kipakolták, és betettek egy csomó mindent amit normális demokratikus alkotmánynak KELL tartalmaznia.
Na ezek egy jó része ment a levesbe a jelenlegivel ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!