Mit tudok tenni, hogy kapjak végkielégítést?
Visszatérő kismama vagyok. Vagyis lennék. De nem kellek. A munkaköröm megszűnt. ( papíron csak, amúgy ugyanazt mások csinálják)A cég mindenféle rosszabbnál rosszabb munkaköröket ajánl, de nem akarom ezeket elvállalni. Nem azért mert lusta vagyok, hanem mert nem érdekel ( nem azért tanultam x dolgot és dolgoztam benne náluk 7 éven át,hogy utána y területen dolgozzam jóval lejebbi pozicióban)illetve a munkaidő is gáz lenne.
Mit tehetnék, hogy kapjak végkielégítést? Vagy a törvény nem is a kismamákat védi, mert ki lehet úgy játszani, hogy direkt elfogadhatatlan munkakört ajánlanak?
Tudjátok, vannak országok, ahol a kismama fél évig van otthon, slussz. Na ezzel lehet számolni, erre lehet felvenni határozott munkaviszonnyal mást. Ezt is teszik, nincs még az a rizikó sem a munkáltató szempontjából, hogy jön a következő baba, hiszen 6 hónapon belül ez egyáltalán nem valószínű.
Na most nálunk az Anyuka otthon maradhat a GYED után eddig 3, most talán két évig, de nem is a pontos szám a lényeg. A lényeg, hogy annyira sokáig, hogy gyakori a második gyermek bevállalása. De még ha nem jön is második gyerek, akkor is Anyuka (saját példa a saját munkahelyemről) - és most nem akarok senkit megbántani vagy általánosítani - kitalálja, hogy fél év után vissza szeretne jönni. Mivel erre a világon semmi nem kötelezi, utóbb kitalálja, hogy annyira pici még a kisbaba, majd visszajön egy éves korában. És így tovább...
Ebben a környezetben higgyétek el, nem könnyű a cégeknek sem, hiszen ők nem csupán munkát adnak a dolgozóknak, hanem munkát is végeznek, termelnek, szolgáltatnak.
Ezért kell gondoskodniuk megfelelő munkaerőről akkor is, ha nem tudják, az adott kismama meddig lesz otthon.
Majd ha nálunk is 6 hónap lesz a szülési szabadság, akkor majd máshogy lesz.
Addig pedig a kismama örülhet, hogy visszaveszik munkába.
Én legalábbis örülnék, főleg ebben a világban.
Semmi nem akadályozza meg a kismamát, hogy másik munkát keressen.
Én tehát elfogadnám az álláslehetőséget, boldogan.
Nem a büszkeség világát éljük, az majd jöhet később, Neked most a gyermekedről kell gondoskodnod, az talán előbbre való.
Ó, hát persze, a szegény multiknak nagyon nehéz a soruk.
Talán mert sok az olyan alázkodó, fejet lehajtó, aki boldogan fogadja, hogy csontra szarba se veszik és szivatják, hisz ő alávaló, gazember anyuka, aki el mert menni szülni így kicseszve a szegény kis cégecskével.
Jó, hogy a magyar anyáról ez a vélemény. Ő nulla, nulla jogokkal és még örüljön is neki, hisz csak szülésre jó.
Előző vagyok, és egyáltalán nem írtam semmi olyat, amin ennyire megsértődhetnél.
Eléggé el lehettél szigetelve amíg otthon babáztál, tudod történt pár dolog a nagyvilágban az idő alatt.
És semmiféle rossz véleményem nincs az Édesanyákról, tisztelet nekik!
De Te azért magadba szállhatnál picit majd ha lehiggadtál.
Tudod, azoknak sincs munkájuk, akik nem mentek el szülni, mert a "rohadt multik" sem bírják mindig fenntartani magukat. Lsd. GE, Raiffeisen hogy csak az eheti híreket említsem, és még csak szerda van. Fenntartom amit mondtam, örülj, hogy vissza vesznek és egyáltalán van még hely, ahol tudnak Neked munkát adni. Sokan össze tennék a két kezüket.
"Én tehát elfogadnám az álláslehetőséget, boldogan."
akkor tedd majd azt! aztán majd nézheted, hogy hogy furkálnak a kollégák, mert több a fizetésed,mint az övék, de halvány fogalmad sincs arról a területről, utálod az egészet, mert nem érdekel és ha érdekelt volna valaha is, akkor ebben dolgoztál volna előtte is...ja, és a fizuemelést is felejtsd el közben, mert felette vagy a sávnak és már így is bérfeszültség van miattad....szóval akkor a magyar anya olyan, hogy tegye félre, hogy ki ő és miben jó, az a helyes, hogy fejet lehajtva elfogadja amit csak tesznek vele
ez tipikus meghunyászkodó magyar mentalitás
Jó, akkor legyen Neked van igazad, látom már, tengerbe hordom a vizet, meg sem akarod érteni, hogy mi zajlik a babaszobán kívül.
Ne haragudj, nincs ehhez cérnám. A munkatársaidnak pedig előre is együttérzésem, sok türelemre lesz szükségük. Sok sikert kívánok!
Hol van az leírva, hogy csak azért, mert válság van, nem kell fizetni végkielégítést, hanem direkt takarítónő szintű munkákat kell felajánlani középvezetőknek?????? Mi ez ha nem a dolgozók semmibevevése? Jó duma ez a válság, csakhogy nem igaz, hogy ez a motiváció, főleg, hogy tavaly is válság ide vagy oda nyereséges volt jócskán a cég. Főleg, hogy előtte is ezt csinálták az anyákkal. A válság elmélet már be is dőlt. Nagyon szűk látókörű vagy, ha elhiszed, hogy a válság miatt szivatják a visszatérő kismamákat és nem azért, hogy szabaduljanak INGYEN egy nyűgtől! Szépen fizessenek végkielégítést, mert az a tisztességes és nem az, hogy direkt olyan munkát ajánlanak amit ők maguk se vállalnának.
És igen, sok türelem kell hozzám mert nem vagyok hajlandó olyat megtanulni, ami nem érdekel és soha nem is fog érdekelni...és mivel ott dolgoztam évekig, ők is tudják, hogy mi érdekel, miben vagyok jó és miben nem. + felvettek 2 embert is a múlt hónapban....férfiakat persze...akkor hogy is van ez a válság, amit a gyagya agyammal a sok pelenkától nem látok itthon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!