Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen lehetőségeim vannak új...

Milyen lehetőségeim vannak új végrehajtót kijelöltetni, mivel úgy érzem elfogult és jó kapcsolata van volt férjemmel? Végrehajtói Kamara? Azt hallottam, rendre eltasítják az ilyen kéréseket, elég, ha a végrehajtó kimondja, hogy ő nem elfogult.

Figyelt kérdés
Volt férjem úgy bújt ki a tartásdíj-fizetési kötelezettség alól, hogy új feleségével kötöttek egy szerződést, amelyet közjegyző előtt hitelesítettek. Ebben volt férjem kéri jövedelmének 50%-ban való megterhelését gyermektartásdíj címén, és jövedelme 50%-át kéri átutaltatni jelenlegi felesége első házasságából születettkét gyermekének. Így nekem a bíróságra kell járnom pereskedni, miért nem hajtják végre a korábban született határozatot, miszerint min. 20000 Ft-ot köteles lánya számára tartásdíj címen átutani. Ma sem értem, miért nekem kell pereskednem, miért nem nyilvánítják ezt a szerződést azonnal semmisnek. Hiszen a vérszerinti gyermeke felé van kötelezettsége? 21 000 Ft illetéket kellett fizetnem azért, hogy tárgyalásra kerüljön sor a színlelt szerződésük megtámadására. Nagyon várom a válaszokat! Eőre köszönöm.

2013. aug. 10. 13:20
 1/2 Józsi21 ***** válasza:

Ne a végrehajtót zargasd,a fent leírtak alapján nem sok mozgástere van.

Ha végrehajtást kértél a volt férjed ellen,akkor ha van valami a nevén,autó,lakás bármi,kérd az árverés.

Ha semmi nincs a tulajdonába,még akkor is inkasszózhatja a férjed bankszámláját.

A szerződést próbáld megtámadni,egy ügyvéddel karöltve.

Mást nem nagyon tehetsz.

De lehet hogy egy ügyvéd tud valami okosabbat mondani!

2013. aug. 10. 14:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha a bírósági végrehajtó tevékenységével kapcsolatosan vélsz valamit jogszabályellenesnek, akkor végrehajtási kifogást tudsz benyújtani az illetékes bíróságnál, 15.000,- Ft illeték ellenében. Konkrét jogszabályt kell megjelölni, hogy melyiket sértette meg és mivel.
2013. aug. 11. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!