Milyen lehetőségeim vannak új végrehajtót kijelöltetni, mivel úgy érzem elfogult és jó kapcsolata van volt férjemmel? Végrehajtói Kamara? Azt hallottam, rendre eltasítják az ilyen kéréseket, elég, ha a végrehajtó kimondja, hogy ő nem elfogult.
Figyelt kérdés
Volt férjem úgy bújt ki a tartásdíj-fizetési kötelezettség alól, hogy új feleségével kötöttek egy szerződést, amelyet közjegyző előtt hitelesítettek. Ebben volt férjem kéri jövedelmének 50%-ban való megterhelését gyermektartásdíj címén, és jövedelme 50%-át kéri átutaltatni jelenlegi felesége első házasságából születettkét gyermekének. Így nekem a bíróságra kell járnom pereskedni, miért nem hajtják végre a korábban született határozatot, miszerint min. 20000 Ft-ot köteles lánya számára tartásdíj címen átutani. Ma sem értem, miért nekem kell pereskednem, miért nem nyilvánítják ezt a szerződést azonnal semmisnek. Hiszen a vérszerinti gyermeke felé van kötelezettsége? 21 000 Ft illetéket kellett fizetnem azért, hogy tárgyalásra kerüljön sor a színlelt szerződésük megtámadására. Nagyon várom a válaszokat! Eőre köszönöm.2013. aug. 10. 13:20
1/2 Józsi21 válasza:
Ne a végrehajtót zargasd,a fent leírtak alapján nem sok mozgástere van.
Ha végrehajtást kértél a volt férjed ellen,akkor ha van valami a nevén,autó,lakás bármi,kérd az árverés.
Ha semmi nincs a tulajdonába,még akkor is inkasszózhatja a férjed bankszámláját.
A szerződést próbáld megtámadni,egy ügyvéddel karöltve.
Mást nem nagyon tehetsz.
De lehet hogy egy ügyvéd tud valami okosabbat mondani!
2/2 anonim válasza:
Ha a bírósági végrehajtó tevékenységével kapcsolatosan vélsz valamit jogszabályellenesnek, akkor végrehajtási kifogást tudsz benyújtani az illetékes bíróságnál, 15.000,- Ft illeték ellenében. Konkrét jogszabályt kell megjelölni, hogy melyiket sértette meg és mivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!