"Riasztó" berendezések, autó riasztók, banki, postai "risztók" - mi értelme és milyen jogon?
Főleg városokban mo.-on tapasztalható, hogy ok nélkül szólnak "véletlenszerűen" a különböző be/feltörésjelző rendszerek, olyan hangosan, hogy aludni sem lehet tőlük.
(Nem beszélve arról, hogy ha okkal is szólna, a "magyar" rendőrség akkor sem tesz semmit (gyakorlat! hiába hívom a 107-et azt mondják semmi közük hozzá)
Van valami szabály/törvény vagy bármi, ami alapján az ilyen csendháborítások elkövetői ellen fel lehet lépni?
Vagy ha nincs, akkor mi a helyzet, ha szétverem/szétlövöm stb. az éjszaka kellős közepén üvőltő/szirénázó berendezést? (miután bejelentettem a 107-en és azt a választ kaptam, hogy ők semmit sem tehetnek)
Egy ötlet:
Nyomozd ki, ki a tulaj, és mindig hívd fel, ha ok nélkül megszólal a riasztó - akár az éjszaka közepén is! Rá fognak jönni, mennyire kellemetlen.
"Nyomozd ki, ki a tulaj, és mindig hívd fel, ha ok nélkül megszólal"
Ez itt egy pesti körút. Nem tudom kinyomozni. Hajnali 2-kor megszólal, menjek le keressem meg, írjam fel a rendszámát? Még azzal sem érek semmit. (+ nem csak egy autó csinálja)
Egyébként a szemben lévő OTP csinálja "rendszeresen". Azt meg hivogathatom éjjel. Üres.
Ha egy bizonyos autó riasztója szólal meg rendszeresen, akkor lehet egy cédulát tenni az ablaktörlő alá udvarias szöveggel, hogy gyakran indokolatlanul szól a riasztó. Nem kell rögtön szétverni a kocsit, mert valakit sérelem ért.
Az OTP-ben meg lehet szólni a főnöknek, ugyanilyen udvariasan. Ha nem hiszi el, el kell kérni a telefonszámát, és felhívni hajnalban, ha gond van a riasztóval. Ő se aludjon.
Én sem ütöm agyon a szomszéd idióta kölykét amikor őrjöng ( a szülők szerint játszik ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!