Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet ilyenkor tenni?...

Mit lehet ilyenkor tenni? Telefonos zaklatás.

Figyelt kérdés

A probléma már több éve fennáll, de most már nagyon eldurvult. A "zaklatóink" valójában ilyen mindenféle utazást, egészségügyi vizsgálatot, porszívót meg tanfolyamokat ajánlgató szerencsétlenek.

A vezetékes telefont már gyakran kirakjuk az udvarra, főleg mert este 8-ig nyomják a telefonokat, és a franc sem kíváncsi erre. Naponta 5 hívás is érkezik, de amikor igazán elemükben vannak, akár két óra alatt 8-10x megpróbálkoznak valamit ránk sózni. Már a privát hívókat/ismeretleneket fel sem vesszük alapból.

Ez mobilon is előfordul. Most például 4. napja hívogat egy idióta, hogy menjek valami tanfolyamra, holott háromszor mondtam el, hogy nem érdekel, fogja föl. Kb. 5x fel sem vettem a telefont, mert elmentettem a számot, utána egy másik számról újra elkezdett próbálkozni. A lényeg az, hogy minden szinten közöltem, hogy hagyjon békén, de nem olyan rég már megint hívott (most sem vettem fel). Ilyenkor lehet rendőrségi feljelentést tenni? Vagy ha feljelentéssel fenyegetem meg őket, békén fognak hagyni? Mit lehet ilyenkor tenni?

Az már csak bónusz, hogy a telefon egyik rokonom nevén van, és ezt az illetőt keresték ezen a számon... A mobilszolgáltató kiadhatja ezeknek a tahóknak a nevet + telefonszámot? Mert hogy máshonnan nem tudhatja a zaklató, az is biztos.

Köszi előre is!

2013. júl. 25. 12:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem jelentheted fel. Egyetlen lehetőséged, hogy felszólítod a számod törlésére az adatbázisukból (amit vagy megtesznek, vagy nem).
2013. júl. 25. 13:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez komoly? O__o Te jó isten. Azért köszi a választ!
2013. júl. 25. 13:35
 3/7 kovpet ***** válasza:
Titkosítsd a számod, esetleg le is cserélheted. Aki hív, annak mondd meg, hogy a továbbiakban nem járulsz hozzá a marketing célú megkeresésekhez. Ha nem is szűnik meg az összes hívás, de azért ez sokat segít majd.
2013. júl. 25. 16:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Konkrétan azért (is) nem tehetsz feljelentést, mert a telefon megkötésekor a szerződés tartalmazza, hogy számodat és egyéb adataid 3. félnek a szolgáltató továbbadhatja reklámcélokra. Erről persze nem tájékoztatnak, külön szólni kell, hogyha nem járulsz hozzá.

Meg persze akad olyan is, hogy sorban végigpróbálgatják a lehetséges telefonszámokat, így végképp nem tehetsz ellene semmit.

2013. júl. 25. 17:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez nem számít zaklatásnak, mint ahogy az sem, hogy reklámanyaggal tömik tele a postaládádat.

Én egyszer elmentem egy ingyenes vizsgálatra, mert megkért egy ismerősöm, hogy kísérjem el, és azóta nekem is jönnek ezek a telefonok, kábé hetente kétszer. (Meg amikor nem vagyok otthon, akkor nem tudom, de szerintem addig hívnak vissza, míg el nem kapnak.)Lehet, hogy az ismerősöd is rákerült egy ilyen listára, aztán már nincs megállás, mert ezek a cégek cserélgetik a neveket egymás között. Főleg a nyugdíjasokra szállnak rá. Nagymamám el is meg ezekre az előadásokra, nem vesz soha semmit, de mindig kap valami ajándékot, nem is rosszakat. Kapott már mosószereket, vércukormérőt, vízszűrőt... még egy mobiltelefont is, de senki sem tudja üzembe helyezni, mert nincs hozzá magyar leírás.

2013. júl. 25. 22:32
 6/7 anonim ***** válasza:

mnket mindig felhívnak, hogy nyertünk, mert válaszoltunk korábban a kérdéseinkre,

ilyenkor mindig mondjuk, hogynagyot téved, mert mi sohasem válaszolunk semmilyen kérdésre, és MOST SEM ...

2013. júl. 26. 18:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor türelmesen megvárom, míg valaki agyonüt egy-két ilyen telefonos idiótát, aztán hátha leszoknak róla.

(Azt továbbra sem értem, hogy komolyan azt gondolják, hogyha a negyedik telefonszámról századszorra is felhív, akkor majd rábeszél valamire...?)

2013. júl. 27. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!