Mit lehet tenni hogy kijöjjön a gyámügy, rendőrség, vagy gyermek jóléti szolgálattól valaki?
Bocsi, de egy 10 éves gyerek is csinálhat olyat a lakásban egyedül, ami életveszélyes lehet!!!
A kolléganőm 10 éves fia pl. a fürdőszobában csinált tüzet (valamit ki akart próbálni), a száradó ruhák meggyulladtak, kis híján leégett a lakás...
Szerencsére a kölyök nem kirohant a lakásból, hanem volt annyi esze, hogy vízzel eloltotta a lángokat, de végződhetett volna rosszabbul is az eset.
Én például soha nem hagytam magukra a gyerekeimet 12 éves koruk előtt : vagy vittem őket is magammal (bevásárláshoz, ügyintézéshez) vagy babyszittert hívtam a lakásba vagy a szüleimhez elvittem őket!
===================
A Gyámügynél, Gyermekvédelmiseknél, Jóléti Szolgálatnál bejelentheted, ha olyat észlelsz, ami a gyerek(ek)re veszélyes...
A rendőrség (szerintem) ilyennel nem foglalkozik.
Esetleg, ha az anyuka távolléte alatt a gyerek(ek) üvöltenek a lakásban, akkor kihívhatod a rendőrséget, csak ők jogosultak kinyitni a lakást (tanúk jelenlétében) és akkor elviszik a gyere(ke)ket a gyermekvédelmi intézetbe...
Ott tartják majd őket, amíg tisztázódik, hol volt az anyuka és miért hagyta magukra a kisgyereke(i)t?
Ha megállapítják, hogy a gyerek(ek)et nem gondozza rendesen, veszélyben van a biztonságuk, akkor állami gondozásba veszik őket (ideiglenesen vagy tartósan)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!