Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megölök pár sorozatgyilkost...

Ha megölök pár sorozatgyilkost a jó ügy érdekében akkor én is sorozatgyilkos leszek? De akkor engem is a jó ügy érdekében meg lehetne ölni?

Figyelt kérdés

2013. júl. 21. 13:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert ez önbíráskodásnak számít. Nem véletlenül vannak a törvényszékek. Az más kérdés, hogy nagyobb büntetést érdemelne sok ember, mint amit kap, de te akkor sem ítélkezhetsz mások felett.
2013. júl. 21. 13:51
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Több-kevesebb mészárlás a jó ügyhöz is hozzátartozik. Szóval én neméreznék lelkiismeret-furdalást.
2013. júl. 21. 14:00
 3/13 anonim ***** válasza:

Szóval én neméreznék lelkiismeret-furdalást.

Még most!csak ha bebizonyosodna,hogy mégis tévedtél. Nem az ölt,csak hozzá hasonló,mert honnan is tudhatnád 100%-ban?Nem vagy te nyomozó.

2013. júl. 21. 14:04
 4/13 rémuralom ***** válasza:
Igen, sorozatgyilkos leszel, ha jó ügy, ha nem. El fognak érte ítélni, kivéve, ha olyan ügyesen tünteted el a nyomokat, mint a címszereplő a Dexter című amerikai filmsorozatban. De az meg nem valószínű.
2013. júl. 21. 16:43
 5/13 anonim ***** válasza:
2013. júl. 21. 17:16
 6/13 anonim ***** válasza:
60%

"Még most!csak ha bebizonyosodna,hogy mégis tévedtél. Nem az ölt,csak hozzá hasonló,mert honnan is tudhatnád 100%-ban?Nem vagy te nyomozó."

Akkor sem éreznék. Előfordulhat hogy tévedtem...ez esetben "C'est la vie", ahogy a míves latin mondja.

Nem vagyok nyomozó, na és...a nyomozók se érnek fabatkát se, Hasfelmetsző, Sutcliffe, és a társai ezt keményen bebizonyították. De még az Unabomber is mái napig vidáman robbantgatna.

2013. júl. 21. 17:36
 7/13 anonim ***** válasza:

Készült nem olyan rég egy történet (képregény, sorozat, film formájában is megjelent) ami nagyjából ezt dolgozta fel. A főhősnek olyan hatalom került a kezébe, amivel könnyedén tudott gyilkolni, és ő a jó ügyet akarta szolgálni. A világ egy része támogatta, leginkább azok, akik gyilkosság miatt veszítették el a szeretteiket. Mások viszont ellenezték az önjelölt bírót, és a végén nekik lett igazuk. A törvények értelmében a rendőrség keresni kezdte az illetőt, ő pedig már olyanokat is meggyilkolt, akik nem bűnözők, csak azért, hogy magát mentse. Köztük a saját barátnőjét. Fejébe szállt a hatalom és istennek képzelte magát.

Akik törvényesen ítélkeznek, azoknak a nép adta ezt a hatalmat a kezébe és meg van hozzá a tudásuk. Miért kéne a világnak elfogadnia egy önjelölt bírót, és felmenteni a gyilkosság alól? Ha egyet felmentesz, még több önjelöl bíró kap bátorságot és a vége csak káosz lehet.

2013. júl. 21. 21:30
 8/13 anonim ***** válasza:

Akkor sem éreznék. Előfordulhat hogy tévedtem...ez esetben

Egy 4 gyerekes család anyát,akit véletlenül épp úgy hívnak,és a személyi száma is ugyan az mint a bűnözőé mert a házszáma is az csak /B. Ez valós eset a kollégám feleségével esett meg,elő állították rálásd igen súlyos bűncselekményért amit a szomszédja követett el.A (hivatalban rosszul rögzítették az adatokat)Na őt akkor simán kivégezted volna lelkiismeretesen??

2013. júl. 22. 06:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Amikor még volt halálbüntetés, akkor a hóhért minden kivégzés után perbe fogták gyilkosság vádjával. A perben rendszerint megállapították, hogy az illető hóhérként az állam megbízatását teljesítette, amikor a súlyos bűncselekményekért elítéltek előírt kjivégzését végrejhajtotta, és ezért felmentették.
2013. júl. 23. 21:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a Death Note-ot, majdnem pont erről szól.
2013. júl. 28. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!