Legális, ha méheket tartok a lakásban?
Kérdező amennyire tudom a méheknél a 10 méteres ököl szabályt szokták alkalmazni ami városban kb lehetetlenné teszi a méh tartást
Egyébként szerintem sokkal jobb le néha nem a szomszédaid és a kapta rovására keresgélnéd a joghézagokat
a méhtartást az 1969 évi MéM rendelet szabályozza,abban feketén fehéren benne van hogy háztömbök területén tilos méhészetet létesiteni.
Az sajnos nincs benne a rendeletben hogy a kérdezőhöz hasonló hülyék számára a méhekkel való foglalkozás szigorúan tilos.
Nagyon sok hülye van a méhész szakmában,ezek szerencsére 1-2-3 év alatt kirostálódnak a hozzáértés hiánya miatt,de a kérdező übereli az összes hülyét akikkel 27éves méhészeti pályafutásom során találkoztam.
Gábor a rendelet nem teszi lehetetlenné a városi méhtartást,mivel a szomszéd telektől 4métert kell megtartani,illetve a közút vizelvezető árkától 10métert.
sok budapesti és nagyvárosi méhészet van,és ha a méhlopások tendenciája igy folytatódik akkor sajnos egyre többen kényszerülünk rá hogy a külterületekről a saját tulajdonú kertekbe hozzuk be a méhészetünket,legalább a szeptember-április időszakra.
egy 100 családos méhészet értéke 5-10millió forint és ekkora értéket nagy kockázat kinn az erdőszélen tartani.
kb mintha egy 5milliós autót nyitva,slusszkulccsal a zárban parkoltatnánk az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!