Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális, ha méheket tartok a...

Legális, ha méheket tartok a lakásban?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy én fenntartok 1 külön szobát, de nem marihuána, vagy fű termesztésére, hanem méhkaptárokat helyezek el benne. Nincs semmilyen "rovartenyésztési engedélyem", csupán 1 méztermesztős magánvállalkozói igazolványom. Természetesen a méz jó része nem eladásra kell, hanem magánjellegű terveim vannak vele, ne firtassuk, h micsoda.

2013. júl. 19. 11:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
8-9-10 emelet, te hülye vagy ...
2013. júl. 19. 15:33
 12/15 anonim ***** válasza:
@10., az rendben van, de a kivancsisagomat felkeltetted! Amugy a helyi allattartasi rendeleteket kell megnezni, bar nem hinnem, hogy ahol 10emeletes hazak vannak ott van mehtartasrol szabaly :D De tevedhetek is!
2013. júl. 21. 15:55
 13/15 Gugu Gabor ***** válasza:

Kérdező amennyire tudom a méheknél a 10 méteres ököl szabályt szokták alkalmazni ami városban kb lehetetlenné teszi a méh tartást

Egyébként szerintem sokkal jobb le néha nem a szomszédaid és a kapta rovására keresgélnéd a joghézagokat

2013. júl. 21. 19:43
 14/15 szabóméhészet ***** válasza:

a méhtartást az 1969 évi MéM rendelet szabályozza,abban feketén fehéren benne van hogy háztömbök területén tilos méhészetet létesiteni.

Az sajnos nincs benne a rendeletben hogy a kérdezőhöz hasonló hülyék számára a méhekkel való foglalkozás szigorúan tilos.

Nagyon sok hülye van a méhész szakmában,ezek szerencsére 1-2-3 év alatt kirostálódnak a hozzáértés hiánya miatt,de a kérdező übereli az összes hülyét akikkel 27éves méhészeti pályafutásom során találkoztam.

2013. júl. 22. 11:30
 15/15 szabóméhészet ***** válasza:

Gábor a rendelet nem teszi lehetetlenné a városi méhtartást,mivel a szomszéd telektől 4métert kell megtartani,illetve a közút vizelvezető árkától 10métert.

sok budapesti és nagyvárosi méhészet van,és ha a méhlopások tendenciája igy folytatódik akkor sajnos egyre többen kényszerülünk rá hogy a külterületekről a saját tulajdonú kertekbe hozzuk be a méhészetünket,legalább a szeptember-április időszakra.

egy 100 családos méhészet értéke 5-10millió forint és ekkora értéket nagy kockázat kinn az erdőszélen tartani.

kb mintha egy 5milliós autót nyitva,slusszkulccsal a zárban parkoltatnánk az utcán.

2013. júl. 22. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!