Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthetik unokahugomat?

Feljelenthetik unokahugomat?

Figyelt kérdés
Unokahugomat(15) folyamatosan bantottak lelkileg a suliban kb 7 honapon keresztul. Pszichologushoz is jart, mert annyira kikeszitettek a nala joval idosebb, 18-19 eves fiuk. Az egyik mondta is neki, hogy megneveli egy radiator darabbal. Tegnap az egyik barom testverenek megmondta unokahugom, hogy szoljon az occsenek, mert nem szeretne, hogy valami baja lenne. O ideges lett, es kerdezte, hogy "Az mi bzdmeg, hogy azzal jossz, hogy megvereted az ocsemet?". Hozzateszem, unokahugom nagyob fel toluk, hogy megint elkezdik bantani lelkileg es akar kesobb testileg. Ilyennel mi a teendo? Unokahugomat feljelenthetik?

2013. júl. 14. 11:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért jelenthetnék fel?
2013. júl. 14. 11:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Mert ugye mondta, hogy nem szeretne, ha annak az idiotanak valami baja lenne. Azt ugy szo szerint nem mondta ki, hogy megvereti, ha nem hagyja beken, csak utalt ra. Remelem nem azert, mert igyis elege van ezekbol a barmokbol.
2013. júl. 14. 11:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Feljenthetik, mert mindenki azért jelenthet fel mást, maiért akar. Legfeljebb nem foglalkoznak a dologgal, mert hülyeség.

Azért mert egy kamasz valamit mond egy másik kamasznak, arról, hogy egy harmadik valaki azt mondta, hogy csunyán beszélt vele a harmadik - ez tipikusan olyasmi, amit senki sem vesz komolyan.

2013. júl. 14. 11:39
 4/8 anonim ***** válasza:
csunyán beszélt vele a harmadik = csunyán beszélt vele a negyedik
2013. júl. 14. 11:39
 5/8 anonim ***** válasza:

1. A mobbingot már réges rég jelezni kellett volna az iskolában az osztályfőnöknek vagy az ifjúságvédelmisnek. Tegyétek meg mielőbb.

A pszichológus csak a lelki feldolgozásban tud segíteni, de a körülményeket nem változtatja meg. Ez a pedagógusok és az igazgató illetékességi köre.

2. Semmilyen módon ne tartson kapcsolatot az unokahúgod a bántalmazókkal. Most még csak iskola sincs, nem tudom, miért kellett szóba állnia velük tegnap (vagy akármikor). Kerülje el őket.

3. Elvileg feljelenthetik az unokahúgodat, de szerintem nem fogják. Egyrészt nincs megfelelő bizonyítékuk, ha csak szóban történt a fenyegetés. Másrészt nem hiszem, hogy bevállalnák, hogy a rendőrségen kiderüljenek a mocskos dolgaik, amiket az unokahúgod valószínűleg elmondana a kihallgatás során.

2013. júl. 14. 11:40
 6/8 A kérdező kommentje:

Es mi oket feljelenthetnenk, nem? Mi az mar, hogy egy kisebb lanyt bantani akarnak a szemetek?

Egyebkent, szoltak az igazgatonak, az egyik fegyelmit is kapott, de utana mar csak mutogatott, meg 30 meterrel s hata mogott pofazott. A tobbi osztalytarsanak azota meg nagyobb lett a pofaja.

Amugy azert hozta fel tegnap ezt a temat, mert most a nyari szune alatt is oda szolnak neki focimeccseken es gondolta, ha szol a batyuskajanak, majd o leallitja az occset. Hozzateszem azert, mar rengetegszer beszeltunk a batyjaval SZEPEN, hogy allitsa le az ocsiket, de ugyanugy pofazott. Az ilyennel, akinek nem jut el sz agyaig, amit mondanak neki, mit lehet tenni? Szerintem nen szoban kellene elintezni... Meg ne mar, hogy egy fiatalabb lannyal legyen csak nagy a szaja.

2013. júl. 14. 12:40
 7/8 anonim ***** válasza:
A pszichológusnak jeleznie kellett volna,hogy ha nagy a baj és segítsenek a kislánynak! Vajon miért bántják ezt nem írtad le. Különben az én lányomat is állandóan csesztették és meg is verték az iskolában, átvittem egy másikba. Utólag megkérdeztem miért bántották, a válasz az volt mert nem ütött vissza. Nem ez lenne a helyes dolog.
2013. júl. 15. 06:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Szemetkedesbol bantottak/bantjak. Nincs jobb dolguk, mint egy felenk lanyt bantani. Unokahugom nem csinalt semmit!

Csak akkor fogjuk megveretni, ha ezek utan is bantja. Nem szeretnek egyebkent eroszakot alkalmazni, de ha valaki nem hallgat a testverere, az igazgatora es unokahugomra sem, akkor nem tudom mi a teendo, hogy felfogja.

2013. júl. 15. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!