Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új törvényből adódóan, ha...

Az új törvényből adódóan, ha az orvos megtudja, hogy a páciens drogot fogyasztott, jelentenie kell?

Figyelt kérdés
Eddig, ha jól tudtam 6g marihuánát legálisan lehetett tartani, saját "felhasználásra". Most az új törvény szerint már egy cigiért is leültetnek. Ha valamilyen vizsgálat során, vagy csak tudatni kell az orvossal, hogy fogyasztott narkotikumot, abból rendőrségi ügy lesz vajon? Vagy köti a titoktartás?

2013. júl. 3. 20:17
 1/5 anonim ***** válasza:

én írtam ide egy hosszú választ, és nem jelent meg... I Love GYIK...

szóval én nem tudok arról, hogy lehetett eddig tartani... merthát fogyasztani tilos volt, akkor gondolom tartani értelmetlen dolog:D

ha egy normális orvost veszünk, akkor nem fog felnyomni érte.. célja segíteni rajtad, nem pedig kicseszni veled:D figyelmeztet, hogy a törvény is és a szervezeted is elítéli a drogfogyasztást, és hogy jogi és egészségügyi bajaid lehetnek tőle, de feljelenteni nem hiszem, hogy feljelentene:)

de ez a normális orvos lenne... egy lecsúszott, vagy depressziós, vagy morcos doki lehet másképp látná... végülis ha elvisz a yard, nem kell foglalkoznia veled:D mondjuk ez az eskünek ellent mond...

2013. júl. 3. 20:27
 2/5 A kérdező kommentje:

Én is így tudtam, de a napokban olvastam:

"A jelenleg még hatályos törvény szerint „nem büntethető kábítószerrel visszaélés miatt, aki csekély mennyiségű kábítószert saját használatra termeszt, előállít, megszerez vagy tart”. Ez a kitétel hétfőtől kikerül a törvényből, vagyis egy szál füves cigiért is megindul a büntetőeljárás."

2013. júl. 3. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

"előállít, megszerez, vagy tart"

ez amúgy azért nagy hülyeség, mert ki az, aki nevelget otthon egy cserje mariskát?:D és hogy lehet "megszerezni"? hát úgy, hogy veszed mástól.. eladni meg már ugye bűntény:D

2013. júl. 3. 20:39
 4/5 A kérdező kommentje:
igaz :D
2013. júl. 3. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Az orvos pusztán ezért nem jelenthet fel, köti a titoktartás! (Ez korábban is így volt, ráadásul fogyasztott szertől függetlenül.)
2013. júl. 6. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!