A júliustól nyíló trafikokba bemehet 18 éven alatti személy?
"Az iskola melletti CBA-ban eddig is árultak dohányt, azonban júliustól ezt sokkal szabályozottabb körülmények között teszik majd, és 18 éven aluliak be sem léphetnek az üzletbe - reagált Kovács Márton képviselő (Párbeszéd Magyarországért) kérdésére a polgármester és a jegyző a csütörtöki képviselő-testületi ülésen." -
A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény (Fdvtv.) fenti szabálya alapján ki lehet úgy alakítani a dohánytermék-kiskereskedelemere szolgáló helyet, hogy az akár a vendéglátó egységből legyen megközelíthető. Annak azonban meg kell felelnie az „elkülönített hely” Fdvtv.-ben rögzített kritériumainak, azaz az üzleten belül térben le kell választani a dohánytermék értékesítésére szolgáló helyiségrészt úgy, hogy az üzletben kötött egyéb jogügyletektől elkülönített módon történő értékesítést tegyen lehetővé és a dohánytermék a fiatalkorú számára ne legyen látható. - NAV
Úgy tudom nem csak dohányárut fognak árusítani a trafikokban.
Lesz ott újság ,egyesek szerint fagylalt is.
Ha lesz fagyi akkor miért ne mehetnének be a kiskorúak?
Bolond lenne őket nem beengedni ,hisz csinálhatnak nagy profitot.
Tegnap vettem magamnak magazint. inkább költöm a szomszédunknál a pénzt mint vmi ismeretlen újságosnál :DD
Ja és 15 vagyok
A törvény értelmében nem mehet be 18. életévét be nem töltött személy a Nemzeti Dohányboltokban.
A probléma ezzel csak annyi, hogy több olyan dolgot is árusíthatnak (pl: fagylalt, jégkrém) amit viszont első sorban a fiatalkorúak (14-18 év köztiek) illetve kiskorúak (14 év alattiak) fogyasztanak és nem a felnőttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!