Nagyon szégyellem magam! Tesco lopás! Mire számíthatok szerintetek?
Lassan egy éve ott dolgozom diákmunkásként, ma elkövettem életem legnagyobb hibáját. El loptam egy napszemüveget, ami a Jagermeister-hez volt ajándék. Kivettem és eltettem. Amikor letelt a műszak, jöttem ki, és becsipogott, mert volt rajta, szeku vagy hogy hivják. Olyan kis tapadós vékony valami. Biztonsági őr behívott az irodába, átkutattak, megtalálta a táskámba, Jegyző könyvet írt, amit aláírtam, bevallottam a tettem... A rendőrséget is kihívták... Személyigazolványom kérték.. megnézték... stb. Annyira féltem, hogy reszkettem, beszélni is alig tudtam. :/ Ezután stb.. stb... kibeszélték a dolgot a tescosokkal, kb 1 óra elteltével eljöhettem. A tescosok azt mondták hogy többé nem mehetek dolgozni diákként sem, elbocsájtanak, persze ez a szégyen után nem is mentem volna, és nem is megyek a környékére sem. A rendőrt megkérdeztem hogy milyen büntetésre számíthatok. Azt mondta hogy semmilyenre, az a büntetés hogy nem dolgozhatok ott. De nem tudom, félek. Pénzt bírság, tárgyalás, meg ilyenek is lehet? Hiába mondta azt a rendőr hogy semmi, félek. Hallottam mondta a tescosoknak hogy olyan mintha nem is szóltak volna nekik, mert nem is tudom... nincs akkor érték vagy mi, és a diákszövetkezetnek kell elküldeni a jegyzőkönyvet hogy felbontsák a szerződésem..
Soha nem volt dolgom a rendőrséggel, ez volt az első, és az utolsó. 18 éves vagyok!
Elsüllyedek szégyenemben.
Elég büntetés volt neked az amin keresztülmentél.
Más nem lesz.
Ha azt mondták,hogy a kirúgáson kívül semmi akkor meg lehet nyugodni,szerencse,hogy nem tettek feljelentést,mert ha tettek volna akkor a max büntetés ,ha 50 e alatti érték,60 nap elzárás is lehetett volna.Esetleg max.300 e ft pénzbüntetés.
De mivel nem tettek feljelentést szerintem csak a szemüveg árát fizettetik ki veled.
17:31. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
Őszinte leszek, nem , nem gondoltam eszembe sem jutott. Sokszor csináltam olyat, az volt a feladatom hogy rá tegyem a termékekre a szekut, a csomagolásokba, szépen visszacsomagoltam stb.... De ezt, nem is tudom mit h mit gondolhattam. Érthetetlen, szégyen. :S Annyira kedvelt mindenki, a főnökökkel is jóba voltam, ő is kedvelt meg stb.. Erre ezt teszem. Életem első és utolsó ilyen esete volt. :S Sok helybeli dolgozó, kisfőnök stb van ott, akik itt laknak ahol én... Szégyenben még az utcára sem nagyon merészkedem ki, mi van ha elhíresztelik, "tele teszik" a falut. Nem hiszem el, hogy tehettem ilyet. :S
Azért nem kapsz semmit, mert szabálysértési érték alatt történő lopás csak szabálysértés. Egyébként tökmindegy mit lopsz, a lopás az lopás. Gondolom megmondták, hogy nem volt veled egyébként gond, a büntetésnek az Alaptörvénnyel és a Btk-val összhangban a célja, hogy távol tartson további bűncselekmény elkövetésétől. (esetedben szabálysértés) A büntetésed az, hogy nem dolgozhatsz ott. Úgy vélem a büntetés kellőképpen szigorú, hiszen bevallottad, meg is bántad a tetted és most is lelkiismeret furdalásod van a dolog miatt. Ennél keményebb büntetésre szerintem nincs szükség.
A fizetésedet természetesen meg fogod kapni, mivel azért megdolgoztál!
Remélem tanultál a dologból! Egy ilyen kis butaság tönkretehetné az egész életedet, tanulmányaidat, karrieredet! Mérlegelj előbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!