Ebben az esetben vissza kell fizetnem az önkormányzatnak az álláskeresői segélyt/járulékot?
Sziasztok!
A helyzet az,hogy regisztrálva vagyok a munkanélkülin,mint álláskereső,munkanélküli.
Elvileg jogosult vagyok a szociális segélyre,kb 23 ezer forint.
Viszont azt hallottam,hogy ha ezt a segélyt elfogadom,kiközvetíthetnek dolgozni cserébe.
Ami nem is lenne baj,mert egyik rokonunk óvodában
takarít,a másik meg leveleket hord ki,egy ilyet simán bevállalnék,azzal van a gond,hogy mi kis községben élünk,és itt azt látni,hogy a sok cigány szemetet szed össze,közterületet rendezget,palántázik....stb.
Nem vagyok rasszista,viszont nem a barátságosabb fajtából valók, de a kérdésem az lenne,hogy ha pl
kiközvetítenek ilyen helyre,előtte kaptam a segélyt tegyük fel 3 hónapig,én viszont a fent említett dolog miatt nem fogadom el a munkát,visszautasítom,akkor visszamenőleg behajthatják rajtam a segélyt?
"Sajnos nem"
Miért sajnos?
Te mennél dolgozni jól megtermett,kocsis módjára beszélő cigány asszonyok mellé?
Az te vagy!
"Én egyetértek azzal, hogy aki munkanélküli segélyen van, az valamilyen közmunkát végezzen érte cserébe."
Ezzel én is teljesen egyetértek!
De nálunk a 90%-a,azoknak akik az utcán dolgoznak
a fent említett társadalom közé dolgozik,tehát kb egy magyar,5 cigány.....
Megértem a kérdezőt, állatok között, bűzben nem szívesen dolgozik az ember.
Egyébként nem kell visszafizetni, de tovább nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!