Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki kaphat adóvisszatérítést?

Ki kaphat adóvisszatérítést?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés de abszolút nem vagyok tisztában ezzel és csak azt látom, hogy sokan kapnak vissza....vannak akik több tízezret is....
2013. jún. 5. 12:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Aki év közben valami miatt többet fizetett be. Nekem is jár most vissza, máskor is előfordult, hogy kaptam vissza vagy nekem kellett befizetni.
2013. jún. 5. 12:48
 2/10 A kérdező kommentje:
De azt honnan tudhatom, hogy több került-e befizetésre?
2013. jún. 5. 12:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Például az adóbevallásodból. Az is kaphat, akinek jár/járt volna adókedvezmény, de azt a fizetésnél nem vették igénybe. Ilyen lehet a családi adókedvezmény.
2013. jún. 5. 12:51
 4/10 A kérdező kommentje:
Családi adókedvezmény azoknak jár, akiknek gyerekük van? Akinek nincs gyereke az miért nem kap?
2013. jún. 5. 12:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Az adóbevallásodat már be kellett adni, a munkáltatód által kiadott igazolás adatok alapján.

Egyébként nekem is a családi adókedvezmény miatt jár most vissza (2 hónapnyi, mert az nem lett elszámolva).

2013. jún. 5. 12:54
 6/10 anonim ***** válasza:
4: Mert ez a szabály....
2013. jún. 5. 12:54
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, 1000 Ft-ot kapok vissza.
2013. jún. 5. 12:55
 8/10 A kérdező kommentje:
4 hónap után 74.000 Ft a kifizetett adóelőlegem...akkor ez adókedvezménynek minősül? Vagy mi a szösz?
2013. jún. 5. 12:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem.

Volt x Ft éves jövedelmed.

Adóelőlegként levontak 74 ezret.

Éves jövedelem alapján kiszámolhatod, hogy Y összeg az X éves jövedelem adója.

Ha az Y (adófizetési kötelezettség) több, mint az adóelőlegként levont, akkor a különbözetet be kell fizetned, ha a levont adóelőleg több, mint amennyi az adófizetési kötelezettséged, akkor visszakapod a különbözetet.

2013. jún. 5. 13:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm! Kiszámoltam és tényleg annyi.
2013. jún. 5. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!